IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На къмпинг в XXL-формат

Hymermobil B-Class MasterLine I 890 е ултра голяма каравана

На къмпинг в XXL-формат

За какво се сещате като чуете B-Class? Най-вероятно за малкия ван на Mercedes. За почитателите на къмпинга B-Class означава нещо различно и доста по-голямо. Под името Hymermobil B-Class MasterLine фирма Hymer предлага най-големите си каравани. Досега те се предлагаха в серии 780, 790 и 880, като цифрите означават дължината.

Сега фирмата представи B-ML I 890 – четвърти, флагмански размер. С импозантната дължина от 8,99 м и широчина 2,35 м той е вторият модел с тандемен мост на шаси SLC от Hymer.

Общото допустимо тегло е до 5,5 тона. При каросерията Hymer залага на доказаната комбинация от кабина на Mercedes Sprinter и дизелов двигател със 177 к.с. Серийната мощност на този агрегат е 143 к.с. Превключването може да бъде с 6-степенна ръчна или 9-степенна автоматична кутия.

Системи за асистенция като активен спирачен асистент или активен радарен автопилот DISTRONIC гарантират допълнителна сигурност. Други опции са климатроник за кабината и новата инфо-система MBUX с 10,25-инчов тъчскрийн и гласово командване.

hymer

В просторния си двоен под шасито предлага достатъчно място за всички тенически компоненти, докато във вътрешността височината за стоене е 1,98 м.
В салона B-ML I 890 предлага щедро вътрешно пространство с максимално място за вещи. Изнесената назад входна врата освобождава място между мястото за седене и кухнята. Канапето е по-дълго с 30 сантиметра от другите версии. Работната площ на ъгловата кухня също е спечелила 15 сантиметра. Допълнително място за вещи предлагат няколко шкафа.

B-ML I 890 разполага с три гардероба. Първият е с две врати и широчина 70 сантиметра. До леглото в задната част има още два шкафа. Спалнята е отделена от банята с две твърди врати. В самата баня има нов шкаф с огледало и интегрирано осветление, нова мивка и душ-кабина със стъклени врати. Повече място е освободено за тоалетната, която е получила нов прозорец. Всичко е допълнено от магнитно огледало, което може да бъде поставено където е нужно. При нужда банята може да се отдели и от хола.

Двойното легло е широко 1,60 м и дълго 2 метра. В ляво и дясно има 40-сантиметрови пътеки, по които могат да бъдат достигани двата шкафа отзад. При нужда от повече място за вещи могат да бъдат поръчани отделения в пода.

Осветлението в издържаната в светли цветове дневна площ е многостепенно и може да бъде затъмнявано. То може да бъде командвано централно от задната част.

Новата каравана MasterLine I 890 ще се продава от 2020 г. на цени от 115 990 евро.

Снимки: Hymer

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ама верно ли ве: Новата каравана MasterLine I 890 ще се продава от 2020 г. на цени от 115 990 евро. Всичко е хубаво, но ситуацията ми прилича на *** да дърпа костенурка. Анемичен двигател да дърпа този камион е доста сериозно нещо. Освен всичко е дизел и в никой град няма да можеш да влезеш в Европа. Нещата са пълна набутвация според мен. Аз си взех каравана. Колата ми е бензин 4х4. Откачам караваната и си джиткам където искам и си спя в нея когато искам и нямам ограничения.