IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Boxer 4x4 Concept – квартира с 10 квадрата и двойно предаване

Peugeot представи нова концепция за почитателите на природата

Boxer 4x4 Concept – квартира с 10 квадрата и двойно предаване

Караваните продължават да бъдат модерни, а тези с двойно предаване предоставят допълнителен плюс за феновете на къмпинга. На изложението за каравани в Ле Бурже до Париж Peugeot представи концепцията Boxer 4x4 Concept.

Външният дизайн на модела е вдъхновен от природата. Каросерията е в горско зелено, а част от детайлите на автомобила са ментово зелени. Отличителна черта в задната част са сребристите диагонални ивици.

Peugeot

В сравнение със серийния Boxer предницата е преработена. Новата решетка е в актуалния дизайн на марката. Отпред впечатление правят защитата на пода и разширенията на калниците. Осем светодиодни модула в покрива осветяват пътя на тъмно.

Общата дължина на Boxer 4x4 Concept е шест метра. Десет квадратни метра жилищна площ за трима пътници са разделени на четири секции – кухня с място за ядене, място за спане, баня и кокпит. Многобройни отделения предлагат място за ежедневните дреболии и спортна екипировка.

Светли акценти и дърво създават топла атмосфера в салона. Тапицериите са смес от технически текстил и алкантара. Те се използват и в моделите Peugeot e-208 GT и 508 HYBRID GT. Масата, работната площ и мивката са дело на известната фирма Kerrock и са изработени от белия естествен материал арагонит.
Деветинчовият дисплей на навигацията запаметява и размерите на автомобила и не позволява избиране на маршрути с ограничения във височината например. Навигацията работи и с приложението Waze, което позволява обмен на информация в реално време. Два смартфона могат да бъдат включени към нея. При паркиране на екрана се показва и картина от задната камера.

Peugeot

Задвижването е 4х4 с виско съединител. Шофьорът може да избира между три режима на движение – предно предаване, двойно предаване и заключен режим за особено трудни терени. Четири специални гуми за офроуд на BF Goodrich повишават ефективността на двойното предаване. Просветът е увеличен с 30 мм отпред и с 50 отзад.

Под капака работи дизелов двигател с въртящ момент 370 нютонметра, който е свързан с шестстепенна ръчна кутия.

Peugeot

Концепцията притежава и специално канадско кану от лешник, което допълва дизайна на студията. То може да бъде закрепено на покрива. Прозорците са така поместени, че се отварят и при закачено кану отгоре. В караваната е поставен и електро байк Peugeot eM02 FS, чийто дизайн съвпада с този на концепцията.

Снимки: Peugeot

0 от 500