IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW пуска в срок ID.3 на пазара

Компанията обеща да оправи навреме проблема със софтуера

VW пуска в срок ID.3 на пазара

Ръководството на Volkswagen обясни, че проблемите със софтуера, които повлияха на пускането на новия Golf, бяха идентифицирани и в електрическия хечбек ID.3, който трябва да се появи на европейския пазар това лято. Те обаче ще бъдат оправени навреме.

Миналия месец германското издание Manager Magazin съобщи, че поради проблема над 20 000 автомобила ID.3 ще бъдат пуснати на пазара без пълния софтуерен пакет, което ще изисква инженерите ръчно да разрешат проблема срещу допълнително заплащане.

"Създаването на нова мощна електроника и софтуерна система е проблем, който може да доведе до трудности или закъсненията, които в момента решаваме. Пускането на модела на пазара обаче остава в сила за лятото на 2020 година", заяви говорител на германската компания, цитиран от autonews.

Последното поколение Golf, чието пускане на пазара в Европа беше отложено за първото тримесечие на годината, съдържа около 100 милиона реда код, като само информационно-развлекателната система използва близо една пета от това. За сравнение, автомобил, произведен през 2010 г., е имал една десета от тях, посочват от VW.

Volkswagen ID.3

Изпълнителният директор на VW Group Херберт Дис заяви, че има нуждае от пълната наличност на ID.3 от пускането му в експлоатация, за да постигне трудните цели за намаляване на вредните емисии. VW започна масово производство на модела през ноември. Компанията ще използва следващите месеци до първите доставки, за да продължи да отстранява всички проблеми, които могат да възникнат по време на по-нататъшните тестове.

Всички бройки ID.3, които напускат производствената линия, се съхраняват на наети паркинги, докато не бъде инсталиран софтуерът, посочва Manager Magazin. Говорителят на VW заяви, че тази година компанията планира да сглоби около 100 000 от модела в завода си в германския град Цвикау.

0 от 500
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Made in Germany ( преди 4 години )
    Браво ВАГ, браво Фолк с Ваген: ...над 20 000 автомобила ID.3 ще бъдат пуснати на пазара без пълния софтуерен пакет, което ще изисква инженерите ръчно да разрешат проблема срещу допълнително заплащане. Значи да разбираме, че ги пущат още от завода с проблем, който можете да си го оправите срещу заплащане. Хахаха, тея избиха рибата. Made in Germany Гарантират да ви продадат дефектна кола, която ще можете с пълно право и голямо удоволствие да ви я ремонтират срещу заплащане. Просто уникално, хаха