IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW ще предложи 34 нови модела през 2020 г.

Планът предвижда пускането на 12 кросоувъра и 8 електрифицирани автомобила

VW ще предложи 34 нови модела през 2020 г.

Германският производител Volkswagen обяви, че през предстоящата 2020 г. ще пусне на пазарите по цял свят 34 нови модела. От тях 12 ще бъдат кросоувъра, а 8 ще са електрически или хибридни.

За 2020 г. е предвиден дебютът на още два представителя на семейството ID. Единият от тях ще бъде електрически кросоувър по мотивите на концептуалния ID Crozz, представен през 2017 г. А вторият ще е комби на ток, чиито прототип ID. Space Vizzion (на долната снимка) беше показан на автосалона в Лос Анджелис през ноември. Тези два модела ще са глобални, тъй като ще се предлагат на пазарите в Северна Америка, Европа и Китай.

Volkswagen 2020

Компанията подготвя излизането на още 6 електрифицирани автомобила, сред които е Golf GTE. Тази модификация ще се появи в продажба последна, тоест след като излязат всички стандартни версии на хечбека.

Общо 12 са автомобилите на VW от SUV-сегмента, което е напълно логично с оглед на растящия интерес към този клас в цял свят. На бразилския пазар ще излезе компактното крос-купе Nivus, което ще се продава и в Европа. А в САЩ, Аржентина и Русия ще се появи малък кросоувър - Tarek, който сега се предлага в Китай под името Tharu. 

Volkswagen 2020

Клиентите в Щатите ще получат обновения всъдеход Atlas (познат в някои държави като Teramont), очаква се и появята на версия Atlas Cross Sport (в Китай тя се казва Teramont X). За китайския пазар е предвиден и нов голям кросоувър с 3 реда седалки на базата на концептуалния SMV (на снимката) от 2018 г.

Сред останалите предстоящи новини от Volkswagen е миниванът Viloran (на долната снимка), чийто прототип беше представен на автосалона в Гунчжоу по-рано тази година. Този модел ще излезе през първата половина на 2020 г., като ще се продава само в Китай. След него ще излезе и пикап на основата на споменатия вече Tarok.

Volkswagen 2020

От компанията обявиха също, че до 2024 г. ще инвестират 19 млрд. евро в разработка на нови технологии. От тях 11 млрд. ще бъдат похарчени за развитие на електромобилите от семейството ID.

Снимки: Volkswagen

0 от 500