IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска в серия електрическо комби

Мощността засега не е известна, но пробегът му ще е 590 км

Volkswagen пуска в серия електрическо комби

Компанията Volkswagen показа скици на нов концептуален модел от семейството ID. Това е комбито ID. Space Vizzion, с чиято помощ брандът ще положи основите на нов сегмент електромобили. Серийната версия на модела ще се появи на пазара през 2021 г.

Както и преднишните концептуални модели, така и Volkswagen ID. Space Vizzion, е изграден на модулната платформа MEB. В дизайна на комбито са взаимствани елементи от други електрически прототипи на марката, като кросоувъра ID. Roomzz, например. От компанията твърдят, че ID. Space Vizzion съчетава аеродинамичните характеристи на автомобил от клас Gran Turismo с просторен салон на кросоувър.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Засега няма информация за техническите детайли на на новия модел. От Volkswagen посочват единствено неговия пробег с едно зареждане - 590 км по цикъла WLTP. Вероятно, силовият агрегат ще се състои от два електромотора - по един на всяка ос, а батерията ще е с капацитет поне 82 кВт/ч.

Салонът на комбито изглежда традиционно, като в него са залага на материали с неживотински произход. За седалките е използвана кожа AppleSkin, получена от остатъците от ябълков сок. Този подход не е нов - Ford, например, прави пластмаса от семена на домати, а Volvo переработва рибарски мрежи и стари бутилки.

Volkswagen ID. Space Vizzion
Volkswagen ID. Space Vizzion

Основните пазари на серийната версия на Volkswagen ID. Space Vizzion ще бъдат Северна Америка, Европа и Китай. Комбито е седмият концептуален модел от семейството  ID, в което влизат хебек ID (той вече е сериен модел), всъдеход ID. CROZZ, ван ID. BUZZ, седан ID. VIZZION, бъги ID. BUGGY и голям кросовър ID. ROOMZZ.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Име ( преди 4 години )
    За да се стигне до производство на един автомобил има поне 5 години развойна дейност, като в последните две години са само тестове. Автомобилът е готов и могат още днес да го произведат, но до момента са завършили напълно тестовете на пробега и затова могат да кажат, че ще изминава 590км по въпросния цикъл. За вас явно създаването на автомобил е свързано само с неговото производство...
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Pox ( преди 4 години )
    Ако колата ще излезе през 2021г то тогава не е само на хартия, но вие обичате да си пишете.
  • #4
    7 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    След облъчването с чистите дизели от Фолк с Ваген преминаха не следващ етап - облъчване с електрички! По картинки определят пробега на електричка, която е на етап скици. Следващата статия ще е колко ще бъде мощна. Споко, докато излезе, ако излезе ще има да пишата, да пишат за какво ли не само и само да се чете, че става въпрос за селската фирмичка. Другите правят електрички и тогава се пише за конкретни характеристики, а тези слагат тигана, а рибата още в морето.
  • #3
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Споко вас от Тесла няма кой да ви бие.С (предпрограмирано) самозапалване.Мине определени километри и хоп самозапалва се и решава една камара проблеми с рециклирането хахаххахах
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Курти Вълчев ( преди 4 години )
    Не се казва VW пуска в серия, а VW щял бил да пуска в серия...
  • #1
    19 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Това само напредничавата германска инженерна мисъл го може. Да изчислят пробега на колата по картинка ;)))