IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа и електрическия си кросоувър

Моделът ID.4 ще се поява на пазара след около година

Volkswagen показа и електрическия си кросоувър

Германският концерн Volkswagen Group ще започна производството на първия си електромобил, създаден на модулната платформата MEB в понеделник. Първият екземпляр от хечбека ID.3 ще слезе от конвейера в завода в Цвикау. 

След него идват още няколко електромобила, включително и кросоувърът ID.4 (името му още не е официално потвърдено), който беше анонсиран за първи път през 2017 г. Няколко месеца след това беше представен и концептът I.D. Crozz.

Volkswagen ID.4

Според последните информации, ID.4 ще се появи на пазара след около година. Неговото производство ще бъде съсредоточено в Китай, където Volkswagen има общ завод с местната компания SAIC. Вероятно по тази причина именно китайското представителство на марката публикува няколко снимки на опитен образец на електромобила.

Всъщност, показаната машина почти не се отличава от прототипа, който Volkswagen представи на автосалона във Франкфурт. Там кросоувърът беше заключен в клетка с много сабо осветление. Сега снимките са доста по-ясни и могат да се видят дори дребни детайли. Затъмнените стъкла и камуфлажът показват, че моделът още не е готов за производство.

Volkswagen ID.4

Електрическите ID.3 и ID.4 са част от грандиозния план за електрификация, който компанията следва. Планира се през 2020 г. да бъдат произведени 10 хибридни (плъг-ин) и електрически версии на сегашни модели. До 2023 г. в Китай ще бъдат създадени 10 изцяло електрически автомобила на платформата MEB.

Снимка: Volkswagen

0 от 500