IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen внедрява нов тип въздушни възглавници

Защитната система ще дебютира при електрическия хечбек ID.3 (ВИДЕО)

Volkswagen внедрява нов тип въздушни възглавници

Първият модел от новото семейство Volkswagen ID - хечбекът ID.3, ще предложи и напълно нов тип въздушни възглавници. Еърбегът ще се разтваря между водача и пътника до него, като при страничен удар ще намалява възможните травми по главата. По-рано тази есен подобна защитата система показа и компанията Hyundai.

Централната въздушна възглавница при Volkswagen ID.3 се монтира отстрани на седалката на водача и се активира при страничен удар. Поставянето на новия еърбег е станало възможно, благодарение на особеностите на електрическата платформа MEB, въпреки че от Hyundai по-рано обявиха, че тяхната система е подходяща за всякакви автомобили.
 

☝️Safety first.
In the latest episode of “Becoming ID.”, we show the incredible impact protection of the ID.3 during a 60km/h crash test. #VWID3 #NowYouCan #eMobility pic.twitter.com/hn0YRnxT0P

— Jürgen Stackmann (@jstackmann) October 21, 2019

 


Корейците вече са патентовали нова технология, която позволява да се запази достатъчно ниво на здравина на конструкцията, като едновременно с това се намалят размерите и теглото. Техният еърбег е с 500 грама по-лек и много по-компактен от предложенията на конкурентите.

Новият тип въздушни възглавници ще се поставя на моделите, които ще преминат краш-тестове на Euro NCAP през 2020 г. Тогава в изпитанията ще бъде включена оценка на защитата от страничен удар. По данни на Hyundai, с помощта на централния еърбег ще се постигне 80-процентново намаляване на вероятността от травма на главата. Според статистиката, в момента при 45% от случаите на подобни катастрофи се стига до удар между главите на шофьора и спътника му.

Снимка: Volkswagen

 

 

0 от 500