IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа нов тип въздушна възглавница

Еърбегът се монтира от дясната страна на шофьорската седалка

Hyundai показа нов тип въздушна възглавница

Южнокорейската Hyundai Motor Group разработи нов тип въздушна възглавница. Еърбегът се отваря между водача и пътника до него, а целта му е да предотврати евентуални наранявания на главата.

Централната странична въздушна възглавница е монтирана от дясната страна на шофьорската седалка и работи както обикновено - при удар. За производството й се използва нова патентована технология, която позволява да се запази достатъчно ниво на здравина, като същевременно намалява размера и теглото. Новият еърбег е с 500 грама по-лек и много по-компактен от предложенията на конкурентите, което дава на дизайнерите повече свобода при проектиране формата на седалките.

Hyundai - нов еърбег

Монтирането на такива възглавници ще помогне на Hyundai да покаже добър резултат в новата серия тестове на Euro NCAP, част от които от 2020 г. ще бъде оценка безопасността на автомобила при страничен удар. С тяхна помощ може да се постигне 80% по-малка вероятност от травми на главата - според статистиката процентът на вторичните наранявания, причинени от удар между водача и пътника до него, е 45% (по данни на Асоциацията на европейските автомобилни производители).

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    уточни на китайско волво наамериканско волвоили произведено в европа
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво на Хюндай. Аз съм фен и собственик на Волво, но смятам, че всяко нововъведение повишаващо безопасността на пътниците, дори и само с 1% заслужава само адмирации!