IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа нова въздушна възглавница

Трикамерният еърбег е разработен с фирмата Autoliv и ще се предлага от 2020 г. (ВИДЕО)

Honda показа нова въздушна възглавница

Компанията Honda демонстрира работата на трикамерна въздушна възглавница от нов тип. По изчисления на японската фирма, еърбегът защитава по-добре пътника до шофьора от челен и страничен удар. Тестовите изпитания са завършили успешно и предпазното устройство ще се появи на серийните модели на Honda през 2020 г.

Основната разлика между новата възглавница и стандартния еърбег с една камера е съчетанието между 4 компонента. При новото устройства, в чиято разработка Honda си е сътрудничела с германската компанията Autoliv има 3 секции и допълнителен панел между двата крайни отсека. 

Honda airbag

Създателите на еърбега го сравняват с бейзболна ръкавица - трикамерната възглавница внимателно обвива главата на пътника и забавя нейното движение, като по този начин намалява до минимум черепно-мозъчните травми и опасността от счупване на шийните прешлени.

Новата технология е най-ефективна при челен или страничен удар, при който се получава обратно движение на главата. Тогава трите секции предотвратяват именно хаотичното движение на тази част от човешкото тяло, както и нейното плъзгане по самата възглавница.

Honda airbag

Президентът на американския научно-изследователски филиал на Honda - Джим Келър, подчерта, че новата разработка е резултат от интензивната и непрекъсната работа на японската компания за повишаване на безопасността на нейните автомобили. Той нарече нова технология "революционна" и изрази увереност, че тя ще спаси много човешки животи.

Снимки и видео: Honda

0 от 500