IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TRW измисли нова въздушна възглавница

Еърбегът ще защитава автомобилите от страничен удар

TRW измисли нова въздушна възглавница

Инженерите на един от най-големите производители на автомобилни компоненти – компанията TRW Automotive, създадоха нов тип въздушна възглавница, която предпазва автомобилите при страничен удар.
TRW Automotive измисли нова въздушна възглавница
Както съобщава изданието Daily Mail, еърбеговете са разположени в праговете на возилата и се отварят за 20-30 милисекунди. Дължината на предпазните възглавници е 200 см, височината – 70 см., дебелината – 15-20 см, а обемът – 200 литра. Работата по създаването на тази система за безопасност се финансира от Европейския съюз и продължава вече 3 години в Испания.

Според вицепрезидента на TRW Automotive Норберт Кагерер, произшествията със страничните удари са около 40 % от всички катастрофи на пътя. Той е на мнение, че новият тип въздушни възглавници ще намерят приложение при седаните от премиум-клас най-късно до края на десетилетието. В момента TRW Automotive работи върху система от камери и радари, която позволява да се определи още по-точно момента, в който да се активира еърбегът.
TRW Automotive измисли нова въздушна възглавница
По-рано TRW разработи и въздушна възглавница, която е интегрирана в тавана на автомобила и предпазва при преобръщане.

Снимки: TRW Automotive

Тагове: trw automotive
0 от 500