IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-странния Prius за всички времена

Японските ателиета Modellista и TRD заедно направиха този концептуален модел

Вижте най-странния Prius за всички времена

Две от тунинг-ателиета, работещи с Toyota - Modellista и Toyota Racing Development, обединиха сили за направата на доста екстравагантен прототип на хибрида Prius, който е получил името Ambivalent RD PHV.

Концептуалния модел беше представен на изложението в Токио, като с право може да претендира за званието "най-странен Prius" за всички времена. Каросерията на автомобила е променена до неузнаваемост, като дизайнерите са преработили всички външни детайли. Добавени са светлини ефекти, като и нископрофилни дикове с впечатляващ вид.

Toyota Prius Ambivalent RD PHV

В крайна сметка погледнат отзад Prius Ambivalent RD PHV прилича на риба. Идеята на стилистите е била да се покажат възможностите на биодизайна, а основното, на което се залага, е подобрената аеродинамика на концептуалния модел. За оформянето на агресивния образ помага и комбинацията от два цвята - основен бял с черен покрив, тонирани стъкла и предни фаове.

Технически автомобилът не се отличава от стандартния Prius - под капака е поставен 1,8-литров атмосферен бензинов двигател, който работи в комбинация с електромотор. Отзад има литиево-йонна батерия с капацитет 8,8 кМт/ч, която осигурява пробег само на ток от 35 км. На покрива на концепта може да се постави панел за слънчеви батерии.

Още снимки - вижте в галерията.

Футуристичният Prius ще си остане само концепция и няма никакви шансове да се появи в серийно производство. Но пък със сигурност ще бъде един от проектите, с които Toyota ще може да се гордее и да показва и на други изложения.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Оригиналът има дизайн нещо средно между кутия за обувки и аквариум, а на тоя тунинг шедьовър му липсват само квадратни колела и да се приключва.За сведение на самураите, швабен зи са направили хибрид през 1920 и са видяли , че е безсмислен.А че сега ,една голяма фирма може да продава с помощта на рекламата всякакви безполезни отпадъци няма съмнение.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Доста футуристичен дизайн и според мен прекрасна визия. обаче не е за нашите пътища с тия супер тънки гуми и това ниско окачване. А за хейтърите да направят справка кои са най-продаваните хибриди в света...Щом германците купуват хибридни технологии от toyota направете си изводите....
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 4 години )
    Е те това е като дефиниция за кич...
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    пиу пиу...