IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota запази име за новия си кросоувър

Моделът ще се казва 4Active и ще се произвежда в САЩ

Toyota запази име за новия си кросоувър

Представители на Toyota подадоха заявка в бюрото по патенти и търговски марки в САЩ за запазване на името 4Active. От компанията не съобщиха за какво ще бъде използвано то, но според изданието Motor1, така ще се казва кросоувър, който ще се превърне идеологически наследник на култовия FJ Cruiser. 

Отчитайки присъствието на всъдеходния 4Runner в гамата на марката, може да се предположи, че и името 4Active ще бъде дадено на модел с добри способности извън пътя. Той обаче ще е с по-компактни размери и по-ниско тегло, като ще бъде насочен към любителите на активния начин на живот.

Вече е известно, че Toyota подготвя старт на производството на нов модел в завода си в Алабама, който все още се строи с участието на Mazda. Очаква с, че именно 4Active ще е този кросоувър, като до известна степен той ще повтаря концепта FT-4X, представен от японския производител по време на автосалона в Ню Йорк през 2017 г. 

Външният вид на този прототип представляваше отправка към някои култови модели на Toyota, в това число и знаменития FJ Cruiser. Кросоувърът обаче беше построен на съвременната модулна платформа TNGA. А това означава, че бъдещият модел ще заеме място между сегашните C-HR и RAV4 в гамата на марката.

Снимка: Motor1

0 от 500