IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Harley-Davidson вече не е Ford

Американската марка е известна не само с мотоциклетите си

Пикапът на Harley-Davidson вече не е Ford

Ford и Harley-Davidson имат дълга история – от 2000 г. те правят общ продукт, базиран на F-150 SuperCab. Връзката се развиваше през годините а през 2019 г. бе представен последният F-150 с някои хардуерни модификации. Легендарната мотоциклетна марка разчупи традицията с модела си за 2020 г., който се базира на GMC Sierra.

Подобно на споменатия F-150, специалната версия на GMC ще бъде изработена от Tuscany Motor Co., която произвежда специални пикапи от над три десетилетия – по поръчка, както и готови модели.

gmc

Какво е специалното в пикапа на Harley-Davidson? Фирмата твърди, че в модела има 65 промени спрямо обикновената Sierra, включително светодиодна лента в предната броня. На няколко места в каросерията са поставени емблеми на мотоциклетната марка. В предния капак има и функциониращ отвор за въздух.

Черпейки вдъхновение от легендарния Fat Boy, пикапът стъпва на 22-инчови алуминиеви джанти, които видяхме и в F-150. Поглед отстрани показва разширения на калниците и автоматично излизащи стъпенки.

Отзад е модифицирана ауспуховата систем, която е с алуминиеви двойни накрайници в преработената задна броня. Специално изработеното покривало за товарното легло също е украсено с логото на Harley-Davidson.

gmc

Освен козметичните промени има реални хардуерни подобрения с повдигнато окачване и по-сериозни амортисьори. Гумите са 35-инчови.
Интериорът също е получил някои нови детайли. Кожената тапицерия е изцяло нова, а емблема в средата на централната конзола показва, че това не е сериен Sierra.

Специалният модел е ограничен на 250 броя в черно, бяло и сребристо. Той ще се продава в мрежата на GMC на цена от 95 хиляди долара след като бъде показан на публиката на аукциона Barrett-Jackson в Скотсдейл, Аризона.

Снимки: GMC

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Караш GMC, а навсякъде емблеми и логота на Харлей. Нещо не ги разбирам тези неща и нещо не вдявам каква е логиката на един камион да му ги слагат и то при условие, че другото е фирма за мотоциклети. Двете нямат абсолютно никаква връзка и допирна точка. Може би идеята е тези, които имат Харлей да си вземат и по един такъв пикап на двойна цена и то двойна, защото има други надписи и емблеми. Дива работа...
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 4 години )
    "включително светодиодна лента в предната броня"Такива ги имаме по родните пътища откакто има светещи лентички! По-безсмислена тема от тази за тунинга на Харли, няма никъде!