IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Sony също направи електромобил

Концепуалният Vision-S разпознава хора и предмети извън колата

Sony също направи електромобил

Изложението за потребителска електроника CES-2020 в Лас Вегас традиционно е сред местата, на които може да се видят различни разработки в областта на мобилността. Сред изненадите тази година е първият автомобил на компанията Sony, който засега е само концепция.

Машината се нарича Vision-S и разполага с 33 датчика, сред които радари и лидари, благодарение на които може да открива и разпознава хора и предмети, намиращи се извън автомобила. В салона са поставени датчици ToF, които правят същото в самия автомобил, а от компанията уточняват, че всички системи при модела отговарят на автономност от второ ниво.

Sony Vision-S

Интериорът на електромобила на Sony се отличава с изобилие от екрани. Има огромни информационно-развлекателни дисплеи на подглавниците на предните седалки, а също така и панорамен тъч-скрийн на приборния панел. Списъкът допълват специални екрани, които в реално време предават картина от камери, вградени във предната част на автомобила.

Друга особеност на Vision-S е системата "360 Reality Audio", която е разработка на Sony и гарантира идеална акустика в салона на колата. Колоните са вградени в седалките на автомобила, който впрочем е изграден на платформата EV на производителя на резервни части и оборудване Magnа. За създаването на машината Sony е ползвала помощта на компании като BlackBerry, Bosch, Qualcomm, NVIDIA, Continental, HERE, Elektrobit, Gentex Corporation, ZF и Benteler. 


Още снимки - вижте в галерията.

Задвижването на електромобила е поверено на два електромотора със съвкупна мощност 200 кВт. Те осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, като и развиване на максимална скорост от 239 км/ч. Не се съобщава обаче какъв ще е пробегът на колата, както и дали тя някога ще се появи в серийно производство.

Снимки: The Verge, Sony

0 от 500