IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi готви две премиери за 2020 г.

Японската компания ще предложи нови ASX и Outlander

Mitsubishi готви две премиери за 2020 г.

Компанията Mitsubishi ще представи два нови модела през 2020 г., разкри шефът на европейското подразделение на марката Бернар Луар пред Automotive News. Това са следващите поколения на компактния ASX и на Outlander.

Първо на пазара ще се появи нов ASX, който оканчателно ще скъса връзките си с френската PSA Group и ще премине на платформата CMF на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, която е в основата на новите Nissan Juke и Renault Captur. Това означава, че кросоувърът ще получи по-компактни размери и ще се дистанцира още повече от другия компактен SUV на бранда - Eclipse Cross.

Mitsubishi

Засега не е ясно, дали новият ASX ще получи система за задвижване на четирите колела, но по-вероятно е да остане само с предно предаване, както е при споменатите вече Nissan Juke и Renault Captur за Европа.

През втората половина на 2020 г. ще излезе новата генерация на Outlander, която също преминава на платформа на Renault-Nissan-Mitsubishi. Така легендарният всъдеход ще се сроди с Nissan X-Trail, на който също му предстои смяна на поколенията през 2020 г.

Mitsubishi

Дизайнът на новия Outlander до голяма степен ще повтаря този на концептуалния  Mitsubishi Engelberg Tourer, представен през миналата пролет в Женева. А гамата двигатели ще се състои само от хибриди, които ще могат да се зареждат от електропреносната мрежа. Такъв агрегат ще се предлага и за новия ASX.

Снимки: Mitsubishi

 

0 от 500