IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Pajero се възражда върху шасито на Nissan Patrol

Следващото поколение на японските всъдеходи може да получат обща платформа

Mitsubishi Pajero се възражда върху шасито на Nissan Patrol

Следващото поколение на Mitsubishi Pajero може да сподели шасито на Nissan Patrol, твърди изданието CarsGuide. Шефът на австралийското подразделение на Mitsubishi Motors Джон Синьорело не изключи тази възможност и даде да се разбере, че алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi анализира икономическата осъществимост на проекта.

Mitsubishi още не е решила за наследник на Pajero, въпреки че настоящото поколение на всъдехода се произвежда от 2006 г., а основният дизайн на автомобила е разработен още в края на 90-те години. Настоящият Patrol пък беше пуснат през 2010 г., а тази година всъдеходът с рамна конструкция претърпя второ обновяване.

Mitsubishi Pajero/Nissan Patrol

И двата модела се нуждаят от наследник и в рамките на алианса би било логично усилията да се комбинират, твърдят журналисти. В същото време слуховете за обща платформа за Patrol и Pajero се разпространяват от 2007 г., но работата по новите SUV не е официално потвърдена. Алиансът се съмнява в перспективите на разработване на всъдеход с рамна конструкция в контекста затягане изискванията за опазване на околната среда и безопасност, а превръщането на Pajero и Patrol в голям кросоувър може да отблъсне феновете на двата модела.

Търсенето на Mitsubishi Pajero намалява: моделът вече не се продава в много страни в Европа, както и в Япония и Русия, като Австралия и Южна Америка остават основните пазари за застаряващото превозно средство. Географията на продажбите на Nissan Patrol също се съкращава, но всъдеходът все още има голям успех на ключовия пазар в Близкия Изток.

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Рашко е кух ( преди 4 години )
    Рашко пародия е това, че си неграмотен и не можеш да пишеш на Български! Колкото до джиповете за, които в статията става на въпрос би ли обяснил кой е джипа на Субару от този клас и сегмент? Или беше по-важно да дриснеш капацитетски?
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Рашко ( преди 4 години )
    Тойота ленд круизер.. Г. Класа..и донякъде Субару. Другото всичко е пародиа.....
  • #2
    22 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това са последните истински машини за мъже с които можеш да минеш навсякъде. Включвам и Ланд Крузера на Тойота, който също не се продава добре. В момента джен-дар-културата управлява света. Продават се зализани и заоблени СУВ-чета с предно за кифли и омекнали китки с някакви турбинирани моторчета тип миксер. Не чуеш ли боботенето на 8 или в най-лошия случай 6 цилиндъра не ми го хвали!
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Харесвам Мицубиши, но тук малко ми мирише на ФВ. Новото Паджеро е почти същото като старото. Точно като Голф-а, неможеш да различиш новия от стария...