IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стар пикап получи двигател на Shelby Mustang GT350

Ford F100 е превърнат в зла спортна машина с ретро визия

Стар пикап получи двигател на Shelby Mustang GT350

Ресто-модификаторите обичат старите пикапи. През годините видяхме много щури доработки, но този Ford F100, който ще бъде предложен на аукциона Barrett-Jackson, може би е един от най-ненормалните.

Този пикап може да развърта до 8 хиляди оборота, защото под капака му е монтиран известния Voodoo V8 с 526 к.с. Осемцилиндровият агрегат е един от най-дивите на планетата. Атмосферната 5,2-литрова машина бе сърцето на Shelby GT350 и GT350R.

Вграждането му в пикапа не е било лесно. За да бъде побран в предницата на стария автомобил е било нужно да бъде преработено изцяло шасито с носеща рама.

f100

Не всичко в този 63-годишен форд е в двигателя. Собственикът му го е разглобил изцяло, преди да го преработи и го е боядисал в сатенено черен цвят. Освен това е получил красива стойка благодарение на независимото предно и задно окачване от Cobra. Радиаторът е полиран, светлините са светодиодни, а калниците отзад са разширени.

Салонът също е пригоден в подобаващ вид. В него са поставени две спортни седалки, тапицирани с кожа, централна концола с аудио система и дисплей с камера. Таванът е от велур, а кабината е допълнително звукоизолирана.

f100

Ако имате интерес към този автомобил, имате и шанс. Той ще бъде продаден на аукциона Barrett-Jackson в Скотсдейл по-късно през януари.

Снимки: Barrett-Jackson

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В силовата част доработката сигурно е брутална и ще разплаче много спортисти, но от към визия са се изложили тотално. Не виждам нищо ретро във външния вид. Все едно да вземеш ФВ Кефер от 60-те и да скожиш Кефер от последните, които ги спряха скоро. Изгубил се е чара на ретрото. А тук тези лети джанти и нископрофилни гуми му стоят, като на свинче - звънче.