IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes си направи уникален нов полигон

Компанията превърна стара военна база в модерен център за изпитания

Mercedes си направи уникален нов полигон

Когато един автомобилен концерн строи изпитателен полигон, го прави с размах. Такъв е и случаят с Mercedes. На мястото на стара военна база в Имендинген, Германия, вече могат да бъдат извършвани всякакви изпитания – от движение по лоша настилка до продължителни изпитания.

На площ от около пет квадратни километра Mercedes разработва алтернативни задвижвания и изпробва нови системи за асистенция и автоматизирани функции за движение. На разположение на инженерите са 30 различни тестови отсечки с настилка и без и с обща дължина 68 километра. Те симулират всякакви пътни условия – алпийски проходи, неутъпкани пътища, паркинги или дори бързи шосета.

Mercedes

С помощта на 30 вентилатора тестовият център на Mercedes може да симулира дори страничен вятър. Освен различните видове пътища тук има и големи асфалтирани площи. На една от тях с площ 100 хиляди кв.м. се изпробват високоавтоматизирани автомобили. Названието на немски на този полигон "Bereich zum Erproben und Testen von und mit hochautomatisierten Fahrzeugen" е накарало инженерите да го наричат галено Берта.

Друга голяма част от тестовия център в Имендинген е свързана с динамичното шофиране. Там инженерите карат автомобилите на лимита в кръг с радиус от 130 метра. Налична е и изпитателна акустична отсечка, която позволява извършването на сертифицирани звукови измервания.

Сърцевината на тестовия център е овалната писта с наклонени завои за изпитания на максимална скорост. Другите части включват офроуд паркур, както и отсечки за изкачвания, спиране и управление.

В тестовия център на Mercedes в Имендинген са инвестирани повече от 200 млн. евро, а изграждането му е отнело три години. В бъдеще на място ще бъдат разкрити 300 работни места в различни области.

Снимки и видео: Mercedes

0 от 500