IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гонка заради момиче завърши с две катастрофи

Единият от шофьорите влиза в затвора за 9 месеца, другият се размина с условна присъда

Гонка заради момиче завърши с две катастрофи

Британското правосъдие хич не си поплюва с нарушителите на правилника за движение и в това се убедиха двама младежи от Йорк, които бяха осъдени заради гонка по улиците на града. А в основата на цялата история е момиче, заради което се стига до две тежки катастрофи с двама ранени, съобщава Daily Mail.

Всичко започва, когато 24-годишният Брадли Китчинг, пътувайки със своя Mini Cooper, вижда приятелката си да флиртува с 27-годишния Джон Кери. Ревнивият младеж отива да вземе двама свои приятели, а по-късно открива съперника си, който се придвижва с Vauxhall Astra VXR. Така започва бясно преследване по улиците на Йорк, като на моменти скоростта на двете коли превишава 150 км/ч. В крайна сметка Китчинг губи контрол над колата си и излита от пътя. Шофьорът не е пострадал, но двата му спътници получават леки травми (най-вече счупвания) и са настанени в болница.

В същото време Кери не забелязва, че преследвачът му го няма и продължава да дава газ, като в крайна сметка се блъска в дърво. Мъжът не е ранен сериозно и успява да излезе от автомобила, който изгаря напълно.

Двамата участници в гонката са задържани и изправени пред съда, като Кери е признат за невинен за опасно шофиране, тъй като е бил преследван. Мъжът обаче признава, че е излъгал застрахователната компания за стажа си като шофьор, както и за направените подобрения по колата си. Затова и получава 12 месеца условно.

На свой ред, Китчинг се признава за виновен за опасно шофиране, което е довело до травми на двама души и е осъден на 9 месеца затвор, а книжката му е отнета за 16 месеца. Съдията Шон Морис допълва, че Китчинг се е разминал с по-тежка присъда, тъй като, ако спътниците му са били ранени по-тежко, е щял да лежи поне 8 години в затвора.

"Брадли Китчинг явно е решил, че пътищата на Йорк са писта за решаване на спор с конкурент. Като по чудо, никой не е загинал при този инцидент", коментира сержант Марк Патерсън от следствения отдел на полицията на Северен Йоркшир.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Горилата ( преди 4 години )
    Това са закони
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    дали ще прочетем някой ден и тук да ошамарят някое такова *** сериозно, та хем да не го забравя, хем да е пример за другите...
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Куртев ( преди 4 години )
    Мдаааа-така е в нормалните държави ! Браво и на гърците, като чета за новите им санкции към *** !!
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Така става, когато кoвра се намеси между двама мъже. Не ги оправдавам в никакъв случай, но има случай при които ти пада пердето и наистина си заслепен от любовта и вършиш глупости. Всеки мъж който е обичал да си сложи ръка на сърцето и да каже не е ли вършил глупости заради любимата. Не точно такива, а всякакви от всякакво естество.
  • #1
    23 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Навсякъде има прости хора, обаче не навсякъде се прилагат законите