IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

София вдигна данъците за "най-мръсните" автомобили

Очакват се допълнителни приходи в размер на 18 млн. лева от новите налози

София вдигна данъците за

План-сметката за догодина и данъците - това обсъждаха общинарите в София на последното си заседание за 2019 г., информира репортер на Bulgaria ON AIR. Над два часа продължи обсъждането на предложението за увеличение на местните данъци. "За" гласуваха 31, "против" -  двама, въздържал се беше само Борис Бонев. Той обясни, че гласувал така, защото не е ясно как ще бъдат разпределени събраните средства от увеличението на данъците.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова внесе предложение за увеличаване на данъците на автомобилите с най-ниските евростандарти, тоест под Евро 5, или произведени преди 2011 г. За колите с най-висока мощност - над 150 к.с, увеличението ще бъде между 20 и 50 лева. Това е част от мерките за повишаване качеството на въздуха, уточни Фандъкова още в края на ноември.

Фандъкова заяви, че се очакват допълнителни приходи от 18 милиона лева с това увеличение на данъците. Те ще бъдат насочени към подобряване на градския транспорт, третия лъч на метрото, както и възстановяването на паркове и градинки.

Още по темата - вижте на Bgonair.bg

0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    никой не те кара на сила да си регистрираш кола на 25 години и после да мрънкаш, че данъците и таксите й са високи... и то в БГ още са смешни! отиди в западна европа и регистрирай кошник на толкова години - ако изобщо ти позволят ще ти излезе малко състояние да го караш по улиците. За това и там няма такива! А дано и тука скоро ама надали....
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ОК, съгласен съм и наистина е правилно тези, които замърсяват повече да плащат повече. А не е ли по-правлино да се забрани регистрацията на стари коли, които не отговарят на нормите. Значи държавата разрешава и регистрира въпросните возила без никакъв проблем и после собствениците се превръщат в дойни крави, които трябва да бъдат доени до дупка. А къде е държавата, при контрола върху екологичността на всяко МПС? Или тя държавата, опс мафията е само там, когато трябва да се приберат едни пари?!
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-сладко откраднатите пари са това без да правиш абсолютно нищо! Просто вдигаш данъците, защото видите ли колите замърсявали и готово едни милиончета в джоба. А най-смешното в цялата работа е, че горим бок-луците на света, но на най-бедния народ в Европа му вдигат данъците понеже уж той е замърсителя. Мафия е това. Тровят ни и на всичкото отгоре си плащаме за това. Мафията си има държава! Факт!
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #18 ходи си гледай парите ама на село, откъдето си дошъл... неандерталец
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    пичоуе не мое у Софето и без пари да ти излиза! как я мислите тая?... ше плащате да ви е..а. Сега по темата - евала за мЕрката - само че е малка. Увеличението трЕбе да е дрАстично, а не 20лв.. А тези дето си мечтаят за затЕгане на ГТП-тата - вие сте луди... това няма как да стане в БГ скоро.
  • #15
    2 rate up comment 9 rate down comment
    да го духатт ( преди 4 години )
    подкрепям 17, предпочитам да си дишам саждите *** да не ми бъркат у джоба. пък и които има близки да си ги гледа, аз ще си гледам парите
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И на софианец и на провинцилист да се правиш дженди е все тая! От километри си личи, че си рядко и много ми-ри-зли-во ..... ГЕРБерастче, та дрънкаш! Лошото е, че много на кухо дрънкаш и си личи кой си ***!
  • #13
    9 rate up comment 4 rate down comment
    провинциалист ( преди 4 години )
    Мисля че Софиянци ще се радват на този закон, по новините доста често съобщават че въздуха не им е много приятен за дишане... но тук от коментарите оставам с впечатлението че или няма софиянци сред чата или не им дреме особенно за здравето на тях и близките им
  • #12
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А нещо за нафтовите печки? С което евро да са са НЕекологични. Доказано вече и се забраняват на много места вече, а в по-голямата част от света изобщо не ги карат и има защо. Забранете дизелите, стимулирайте карането на газ и метан и градът ще светне. Да, ама нали не трябва нищо да се прави , а само едни пари да се вземат и да се усвоят, т.е. откраднат. Пуста демокрация...
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до: Общински съветни ( преди 4 години )
    Алоууу, общинския, в коя Европа си ходил ти бе, като от селото си не си излизал? Вземи излез първо от махалата и после приказвай как е по света! Това, което си фантазираш няма нищо общо с истината!