IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощното серийно Peugeot излиза на пазара

Хибридното 508 Sport Engineered ще развива 360 к.с.

Най-мощното серийно Peugeot излиза на пазара

Френският производител Peugeot ще пусне на пазара през 2020 г. високопроизводителната версия  Sport Engineered на модела си 508. Това съобщи президентът на компанията Жан-Филип Импарато пред Automotive News Europe. 

Най-мощната версия на Peugeot 508 ще излезе като лифтбек и комби и ще стане първият сериен автомобил на марката, развиващ повече от 300 к.с. Импарато обеща, че пълните технически характеристики ще бъдат обявени през март, когато ще стартира и продажбите на модела.

Peugeot 508 Sport Engineered

Известно е все пак, че моделът ще получи хибриден силов агрегат с мощност от 360 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Нивата на вредни емисии при автомобила няма да превишават 50 гр/км.

Концептуалното Peugeot 508 Sport Engineered разчиташе на 3 мотора. На предната ос беше поставен 1,6-литров бензинов PureTech с 200 к.с., на който помагаше електромотор със 111 к.с. Задната ос се задвижва от електрически двигател с 204 к.с., като според инженерите на компанията, ефективността на тази хибридна система може да се сравни с бензинов двигател с 406 к.с. и 500 Нм.

Peugeot 508 Sport Engineered

Заявеното ускорение на прототипа от 0 до 100 км/ч е 4,3 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Само на ток това 508 изминава 50 км по цикъла WLTP. Серийната версия вероятно ще запази трите мотора, но мощността му ще бъде намалена с около 10%.

Идеята на шефовете на Peugeot е да бъде създадено ново семейство модели с обозначение Sport Engineered, което ще се разположи над версиите GTi. В компанията се надяват подразделението Sport Engineered да се превърне в аналог на AMG и да позволи на марката да финансира собствен състезателен тим.

Снимки: Peugeot 

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Нивата на вредни емисии при автомобила няма да превишават 50 гр/км." - за това и аз се хващам на бас, че няма да е вярно в реални условия. По някакви стандарти измерено в лаборатория и с някоя и друга лъжа - може би е така.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ? ( преди 4 години )
    На мен също не ми е ясно как измерват тези стойности CO2Ако първите 50км минава на ток и не изхвърля CO2, а след това продължава като хибрид и сигурно изхвърля повече од 100гр/км CO2,,,, тогава 50те гр/км средна стойност ли се смятаА ако кара извънградско през повечето време?
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 По-добре от скоро, отколкото никога, както е при теб!
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 1ви ( преди 4 години )
    Човек, ти явно от съвсем скоро се интересуваш от автомобили. Очевдно не си много наясно с нещата.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Скоро може и с 510 кс. да излезе
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какви са тези вредни емисии бе неграмотници комедиантски? СО2 ли имате предвид? Това ли са всичките вредни емисии дето ще излизат? И да ви кажа, че с пробег на ток 50 км няма как това чудо на френската инженерна мисъл с тази мощност и размери да има норма 50 гр/км. Абсолютно никакъв шанс. Мога да се хвана на бас с всеки за каквото иска!