IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски банки инвестираха 1.4 млрд. долара в Tesla

Парите ще помогнат на компанията да пробие на местния пазар

Китайски банки инвестираха 1.4 млрд. долара в Tesla

Американският производител на електромобили Tesla е на път да направи огромен пробив на пазара в Китай, след като стана първата компания открила изцяло собствен завод в страната. За целта тя е получила огромни инвестиции от местни банки и бизнесмени.

Общата сума, получена от Tesla, е 1.4 млрд. щатски долара, които са под формата на кредит за построяване на новия завод Gigafactory в Шанхай. Част от тези пари ще отидат за погасяване на предишен заем на компанията, докато останалите ще бъдат инвестирани в развитието на предприятието и на самия бранд на територията на Китай.

В групата банки, предоставили парите, влизат China Construction Bank, Селско-стопанската банка на Китай, Промишлено-търговската банка на Китай и Шанхайската банка за развитие Pudong.

Tesla Китай

Предвижда се, че новото предприятие на Tesla в Китай ще може да сглобява около 3000 бройки от Model 3 на седмица, но това ще стане едва догодина. Първата тестова партида автомобили вече е готова и сега целта е да се достигне до производство от 1000 единици седмично.

Заводът в Шанхай е първото предприятие на Tesla извън пределите на САЩ, като едновременно с това е и първият напълно чуждестранен завод на територията на Китай. Така той ще се окаже защитен от търговската война с Щатите. За да пробие на местния пазар, компанията ще намали с 20% цената на Model 3, който в момента се внася в страната и струва минимум 50 000 долара.

Снимки: Tesla

 

0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Хккжг ( преди 4 години )
    Уж инвестирали, пък всъщност дали кредит. Тоест заглавието е лъжа! Петре различни неща са бе
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    мхм ( преди 4 години )
    искам да пробвам теслътъ и едно ауди етрон ша ви кажа , ам карам дръта опел вектра мъкааа
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Каква ли кола подарява Метро-1 в СФ по случай 20-тата си годишнина?
  • #5
    13 rate up comment 4 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Качете се поне веднъж на Тесла и тогава ще разберете защо няма да фалира. Покарайте малко и тогава ще разберете защо няма да искате да чуете повече за ДВГ.
  • #4
    20 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 Тоест инвестираш в нещо, което чакаш да фалира, за да му разграбиш активите и с тях да се чудиш какво да правиш?!?!?! Много умно! Феноменално дори! Сигурен съм, че подобна тАпотия никой друг не може да измисли освен форумната ***! не се сърди ВАги, но винаги си личиш, когато пишеш! Толкова тАпо парче няма просто. Уникален си!
  • #3
    0 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    пирамиди фараони и балъци за милиони естествено е че банките ще инвестират нали ще бъдат в списъка с кредитори и когато фалира теслата и ще има разграбване на активи
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #tslaq е история, късите позиции почнаха да завтарят масово, когато цената мина $300, в момента е над $420
  • #1
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Чакам форумните специалисти да кажат, кога Тесла ще фалира.