IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla стана №1 в света на електромобилите

Американската компания изпревари китайската BYD

Tesla стана №1 в света на електромобилите

Tesla вече е най-големият производител на електромобили в света, след като успя да изпревари по обем на продажби китайската компания BYD, в чийто резултат са включени дори хибридните автомобили.

През последните години американският автомобилен производител увеличи значително продажбите си, благодарение на трите си модела - Model S, Model X и Model 3. През цялото време Tesla и BYD съществуваше почти невидимо съперничество, което се засили допълнително след появата на информации, че един от най-богатите хора на света - Уорън Бъфет, ще инвестира огромна сума в китайския бранд.

Tesla

Генералният директор на Tesla - Илон Мъск, не пожела да коментира тези твърдения, като на въпрос на журналисти "Какво мислите за електромобилите на BYD?", единственото, което направи Мъск, беше да се се изсмее.

Според анализатори на пазара на екологични транспортни средства, Tesla вече изпреварва китайския производител. До края на октомври 2019 г. компанията на Мъск е продала общо 807 954 свои електромобила, докато резултатът на BYD е 787 150 бройки, като в тях влизат и хибридни модели.

BYD

Експертите отбелязват, че през последните месеци продажбите на хибриди на BYD рязко спадат, тъй като в Китай се увеличава броя на електрическите автомобили. Брандът продава камиони и автобуси на ток, а също така произвежда акумулаторни батерии, които поставя на своите автомобили.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    А при 180-200 км/ч.???
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    Какъв е пробегът на Тесла с най-голямата батерия при скорост 150-160 км/ч? Някой знае ли? Ама честно, без лъжи...
  • #8
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колега, аз правих тест драйв на Модел 3 в Мюнхен. Колата е трепач! Против Тесла пишат разни ке-ле-ши с дизелчета нов внос, които са виждали Тесла само на снимка и ще им трябва един живот, за да могат евентуално да съберат пари да си я купят. Ако някой ги качи и ги повози обаче друга песен ще запеят. Материалите специално на Модел 3 са с премиум качество. Безшумни, комфортни и стилни. Ускорението е обаче най-впечатляващото нещо в тази кола. Просто уникално усещане...
  • #7
    18 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Наскоро се повозих на една Tesla Model S.Тиха и мека возия, паветата не ги усеща. Адекватно изчислява оптималния маршрут, знае за тапите в реално време (как го прави не знам, но наистина работи).За ускорението да не говорим. Дори и при 60км/ч като подадеш газ и силно те лепи за седалката.И кое и е лошото? Гроздето е кисело нали?Просто не ми е по джоба, иначе питайте ме кога ще карам ДВГ.... точно никога.
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Защо се смеете, попита го водещата на въпроса за BYD, а той отговори: Виждали ли сте техния продукт?
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Гивми Polestar ( преди 4 години )
    Polestar и Tesla са номер едно сред електромобилите.Факт.
  • #4
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тинтири/***, първо събери пари за нещо различно от Гоуф ТДИ нов внос и тогава чакай "истинските автомобили"!
  • #3
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Е как, той чака ФауВе ID.
  • #2
    28 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дженди, ако Тесла за теб е ширпотреба, какво ли караш ми е интересно? А още по-интересно ми е кои са тези "истински автомобили", които чакаш? Да не би случайно да чакаш санитарите с белите престилки да дойдат да те приберат? Май това е твоето чакане в момента...
  • #1
    5 rate up comment 34 rate down comment
    Анести ( преди 4 години )
    Тесла е ширпотреба. Чакам истинските автомобили.