IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda ще ограничи вноса на MX-5 за Европа

Причината са новите екологични изисквания на континента

Mazda ще ограничи вноса на MX-5 за Европа

Японският производител Mazda обяви, че ще намали износа на спортния модел MX-5 за Европа. Мярката, която се отнася за автомобилите с 2.0-литровия бензинов двигател със 181 к.с., влиза в сила от следващата година.

Компанията очаква ограничението да доведе до спад с около 20% от общите печалби на Стария континент. Причина за решението се оказват все по-сериозните стандартни за отделянето на вредни емисии. Новите еконорми, които влизат в сила от 1 януари 2020 г., налагат нивата на CO2 да бъдат не повече от 95 гр/км. средно за гамата на марката. В момента показателите на 2,0-литровия двигател са близо 155 гр/км.

Междувременно от представителството на марката във Великобритания заявиха, че очакват фокусът да бъде върху спортните автомобили от модела, които са оборудвани с 1.5-литров двигател. В интервю за Autoexpress говорител на представителството посочи желанието на клиентите и промяната в цените като второстепенни причини за отказа на марката от върховата версия на MX-5.

Японският производител не е единственият, който готви промени в гамата си от двигатели. За да успеят да покрият изискванията, няколко автомобилни гиганта също са принудени да предприемат подобни мерки.

Снимка: Mazda

 

0 от 500