IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota предвижда малък спад на продажбите през 2020 г.

Японският производител очаква да се доближи до резултатите на VW Group

Toyota предвижда малък спад на продажбите през 2020 г.

Корпорацията Toyota прогнозира лек спад на продажбите си през следващата година. Според компанията, общият брой продадени автомобили през 2020 г. ще бъде около 10,77 млн., като само в Япония се очаква реализираните сделки да са с 4% по-малко от сегашната година.

Освен автомобили на Toyota, дял от предвидената бройка ще имат и дъщерните марки Daihatsu, Lexus и Hino Motors. Въпреки предполагаемата негативна тенденция, японците все пак ще се доближат по продажби до първият производител в класацията - Volkswagen Group. За сравнение, през 2018 г. VW Group е продал около 10,8 млн. автомобила, докато Toyota – 10,44 млн.

Не е изключено предвидената статистика да бъде различна, тъй като немалко автомобилни компании предприемат различни ходове, с цел да постигнат висок икономически растеж. Някои от тези решения са съкращаването на работни места, инвестиции в други производители или електрифицирането на превозни средства.

Големи производители като Daimler и Nissan вече обявиха, че готвят съкращение на служители, като същото ще направи и Audi. Засега в Toyota нямат подобни намерения, но компанията готви увеличение на инвестициите в електрически транспортни средства. Дъщерната фирма Lexus вече представи първия си модел на ток, като се очаква в близките години да подготви още няколко.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Четвъртия самурай, виж само къде продавата японските полуфабрикатии тогава се пени.Точно Азис и мохамед като видят японска кола, се възторгват.Щото други не са виждали.Удря ток.Тук , в западна Европа, сичкото кюмюp и брикет кара жапон.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    сепуко харакири, и Азис и Амет продават много от "продукцията" си, но за съжаление това говори само за ниския интелект, простотия и сляпо инерционно доверие на потребителите им. Точно като теб.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Мите, сменяй дилъра брато, грандиозен срив за фирма , която продала 10,8 млн коли?Немските фирми дето продават 80% от колите в премиум клас?Грандиозен срив? Имаш нужда от специализирана мед. помощ.
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Добрите хибриди БЯХА на тойота/лексус - вече не е така. Откакто ZF почна да прави интегрирана ск. кутия с ел. двигател и 48 волтова система, това е най-доброто и то е немско.
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    колко ли трябва да не се уважаваш за да си купиш тойота