IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се сблъска с неочакван проблем

Люковете на седана Camry се взривяват масово

Toyota се сблъска с неочакван проблем

Собствениците на Toyota Camry в САЩ се по-често се обръщат към автомобилния производител заради сериозен проблем. Оказва се, че моделът има производствен дефект, заради който люка на покрива буквално се взривява.

Експерти вече са разгледали механизма и са установили, че неговата конструкция просто не е проектирана правилно. Оказва се, че дори след пълното затваряне на люка, механизмът продължава да "натиска" и стъклото не издържа на натоварването. То се пръсва и по-голямата част от парчетата от него излитат навън, но все пак някои попадат и в салона на автомобила. 

Toyota Camry

Пръскането на люка може да доведе и до по-сериозни последствия, тъй кто звукът е доста силен и ако при висока скорост стресне водача на автомобила, не е изключено той да загуби управление и да се стигне до тежко пътно-транспортно произшествие.

До момента са известни над 1200 такива случаи, като те засягат автомобили от модела, продадени в САЩ и в Канада. Засега няма информация някои от европейските собственици на Toyota Camry да се е сблъскал с този проблем.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много ме радвате с примерите тук: Карам марка А от ХХ години Н модела и всичките не струват. Ами щом не струват, защо по дяволите продължаваш да ги караш. Това показва, или че коментиращият е ***, или че лъже като дърт циг***нин.
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея от Тойота произвеждат коли за терористи - камикадзе всичко гърми и се самоунищожава !
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това е стара новина. Още преди 3-4 години имаше такива случаи и различни марки. И при немски и при японски и при корейски и др. Явно става въпрос за някакъв дефектен материал. Сигурно всички производители поръчнават тези части от един и същи доставчик.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да, това на клипа е Туарег.Май не е само при японските този проблем.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    *** ( преди 4 години )
    https://youtu.be/XFOQbPhMHbkТова е интересно. Наблюдава се гърмене на над 200 модела със стъклен покрив. Не се отнася до марка.От слънцето и усукването на купето е.
  • #1
    7 rate up comment 10 rate down comment
    *** ( преди 4 години )
    Стъкления покрив би зарадвал единствено мало*мник.