IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 308 става кросоувър

Новото поколение на модела ще има три модификации, дебютира догодина

Peugeot 308 става кросоувър

Концернът PSA планира да инвестира над 200 млн. евро в завода си във френския град Мюлуз, като повечето от тях ще бъдат използвани в подготовка за производството на нов модел (името му още не се знае). Сега там се правят лифтбекът и комбито 508, както и кросоувърът DS 7 Crossback. Преди това в завода се сглобяваше и предишното поколение на кросоувъра 2008, но втората генерация бе преместена в испанския град Виго. Изданието L’argus, позовавайки се на собствени източници, съобщава, че следващото Peugeot 308 ще бъде пуснато в Мюлуз (сегашният модел се сглобява в Сошо) и семейството му ще бъде разширено.

Информация, че в третото поколение Peugeot 308 към петвратия хечбек и комбито ще се присъедини някаква нова версия, се появи още през юни (не вземаме предвид седана, защото той е достъпен само в Китай). Тогава се твърдеше, че новото поколение на хечбека получава вътрешнозаводския индекс P51, комбито - P52, а мистериозната модификация се прави под две кодови обозначения - P54 и P54US. Последният код означава, че това 308 е предназначено за пазара в САЩ, където Peugeot смята да се завърне. През лятото френските медии предположиха, че P54 може би ще бъде кросоувър. А сега порталът L'argus е сигурен в това.

Peugeot 308 - комби

Изданието посочва обаче, че французите вероятно няма да направят пълноценен паркетник - Peugeot 308 ще получи защитен комплект за тялото и релси на покрива, както и увеличен просвет. В какъв тип каросерия ще се появи кросоувър версията още не е ясно. Възможно е и хечбекът, и комбито да имат такъв вариант (Ford например, направи това с най-новия Focus). Очаква се новото поколение на Peugeot 308 да се предлага с бензинови и дизелови двигатели, а освен това моделът вероятно ще получи и електрическа версия. По предварителни данни новото семейство ще бъде качена на монтажната линия през 2021 г., но премиерата му вероятно ще се състои още догодина.

Снимки: Peugeot

0 от 500