IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG G 63 срещу Range Rover Sport SVR в дърпане на въже

Двата високопроходими модела имат приблизително еднаква мощност (ВИДЕО)

Mercedes-AMG G 63 срещу Range Rover Sport SVR в дърпане на въже

Британският YouTube-канал Carwow организира дуел между новия Mercedes-AMG G 63 и обновения Range Rover Sport SVR. Двата луксозни всъдехода премериха сили в дърпане на въже. Машините са оборудвани с бензинови V8 мотори с приблизително еднаква мощност и са "обути" в стандартни гуми.

Състезанието е върху трева, като при активиран оф-роуд режим при G-Class са блокирани и трите диференциала. Теглото на Mercedes-AMG G 63 е със 183 кг. по-малко от това на неговия съперник, а неговият 4,0-литров битурбо V8 е с 10 к.с. по-мощен от 5,0-литровия двигател с механичен компресор на британеца.

Германският всъдеход развива 585 к.с. и 850 Нм в диапазона от 2500 до 3500 ооб/мин, докато творението на SVR има 575 к.с. под капака, като въртящият момент от 700 Нм е достъпен между 3500 и 5000 об/мин.

За по-голяма обективност блогъри провеждат няколго опита, като резултатите в крайна сметка са напълно еднозначни.

Снимка и видео: Carwow
 

 

0 от 500
  • #2
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Феърплей ( преди 4 години )
    По тежкия е с предимство. А Роверът е с 200кила отгоре + още 120 от втория човек вътре. Освен това всичко е организирано от британски тв канал и кой знае какво още са манипулирали !
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това е несериозно - в тая кал с тези гуми за магистрала. Поне да бяха ги сложили на асфалт...