IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новия Opel Astra

Хечбекът минава на нова платформа и ще прилича на купе

Първи снимки на новия Opel Astra

Легендарният хечбек Opel Astra (Vauxhall за британския пазар) ще получи нова платформа и ще заприлича на купе, твърди изданието AutoExpress, което публикува снимки на модела.

Смяната на поколенията трябва да стане факт до 2 години, като следващата Astra ще бъде изградена на платформа на групата PSA, която е собственик на марките Opel и Vauxhall. Твърди се, че дизайнът ще е в стила на хечбек-моделите на PSA, но изпълнителният директор на Vauxhall - Стивън Норман, беше категоричен, че Astra няма да бъде копие на Peugeot 308, а автомобил със събствен стил.

Ако се вярва на снимките, това ще е хечбек в стил купе, който ще получи стилна светодиодна оптика, напомняща по формата си на острие. А дръжките на задните врати ще бъдат скрити в C-образните стойки.

Opel Astra

Като вътрешно пространство Opel Astra ще се сравнявава с новия VW Golf, който може да се похвали с изобилие от цифрови дисплеи и информационно-развлекателни екрани. Експертите са убедени, че Asta също ще бъде отлично оборудван в това отношение, като ще получи още система за автономно движение и безкабелно зарядно за смартфони.

Досегашнага гама двигатели отпада, като ще бъде заменена от бензинови и дизелови мотори на PSA. Това означава, че Astra ще получи 1,2-литров бензинов турботомор със 110 и 130 к.с., както и 1,5-литров дизел BlueHDi, развиващ 130 к.с. Скоростните кутии ще са 6-степенна механична и 8-степенна автоматична.

Ще има и спортна версия, която ще разчита на хибридна система с 300 к.с., но тя ще излезе последна. Хибридът ще ускорява от 0 до  100 км/ч за по-малко от 6 секунди, а само на ток ще изминава до 60 км.

Снимки: AutoExpress

0 от 500