IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Япония предлагат нова автомобилна услуга

Краткосрочната обмяна на автомобили работи с приложение за смартфон

В Япония предлагат нова автомобилна услуга

Нова автомобилна услуга се появи в Япония. Тя се нарича Caroset, като позволява размяна на  превозните средства с помощта на приложение за смартфон, носещо същото име.

Ако и двете страни са готови да предоставят своите коли, никой не плаща нищо. Ако само единият е готов да даде автомобила си, то тогава вече става дума за наем, а не са обмяна. И съответно, това се плаща, като на ден сумата е фиксирана - 5000 йени, което е малко над 40 евро.

Предимството на Caroset e в това, че всеки може да си избере автомобил според нуждите му. Например, ако някой японец ежедневно кара спортна кола, но му се налага да пътува до дълбоката провинция, той може да я смени за всъдеход.

Самата услуга е пусната съвсем наскоро, като на първо време е напълно безплатна (с изключение на наема на автомобил). Засега тя е достъпна само за собственици на телефони на Apple, но скоро ще излезе и версия за Android. След това сервизът ще се предлага срещу абонамент от 780 йени (6,50 евро) месечно.

Снимка: CNET Japan

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    това няма да работи в България - точка. Не си представям българина да си дава колата на друг... без да е насочен пистолет към него..
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    8t7rydrtfuygiuk ( преди 4 години )
    "Сервизът ще се предлага срещу абонамент"? Услугата ще се предлага срещу абонамент, бе неграмотници! Откъде ви намират такива списвачи с толкова ниска обща и специализирана култура не знам...