IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представи нов Rapid

Моделът изглежда като голям лифтинг със заемки от Scala и Octavia

Skoda представи нов Rapid

На планираното представяне на Karoq за руския пазар в Санкт Петербург Skoda поднесе изненада. Освен лекия SUV там бе представен и чисто новия Rapid. Всъщност, чисто нов едва ли е правилно определение, по-скоро сериозно преработен и допълнен с нови технологии.

Според някои източници Rapid ще се базира на платформата MQB-A0, или с други думи платформата на Polo. Така погледнато, Rapid седан може да е свързан с VW Virtus GTS, който ще се продава на бразилския пазар.

Rapid

Skoda Rapid се продаваше от 2012 до 2019 г. в Западна Европа като седан с голяма задна врата и като хечбек/комби под името Spaceback. Изгодната цена благодарение на по-стара техника от концерна привлече клиенти с нужда от пространство, които иначе биха погледнали вероятно към Dacia. Rapid Spaceback бе заменен през 2019 г. от Scala, а Rapid седан продължи да се продава в Русия.

Новата предница на автомобила дава на Rapid определена индивидуалност. Фаровете с вградените светодиоди и хексагоналната решетка прави дизайна по-модерен и го доближава до Scala. Задната част на автомобила също е с промени, например L-образните стопове, които напомнят на Octavia. Друга отличителна черта е изписаното на задния капак име на модела.

Rapid

Преработен е и салонът с нови лайсни и централна конзола с отделен дисплей за инфо системата. Rapid е и първият модел на Skoda в Русия, който се предлага с отопление на волана. В комбинация с отопляемото челно стъкло той е особено комфортен за употреба през зимата.

Дългият 4,48 м. Rapid е оборудван с различни асистенти, например система за следене на дистанцията и паркинг сензори отпред и отзад. Новият модел ще се произвежда в руския град Калуга и ще се предлага от началото на 2020 г. Базовият Skoda Rapid 1.6 MPI с атмосферен бензинов двигател и 110 к.с. плюс ръчна петстепенна кутия и климатик ще струва 829 000 рубли или около 12 000 евро.

Снимки: Motor1

0 от 500