IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Skoda Rapid ще се казва Scala

Моделът ще бъде позициониран като конкурент на VW Golf

Наследникът на Skoda Rapid ще се казва Scala

Чешкият производител Skoda обяви предстоящото излизане на пазара на нов компактен хечбек, който ще се казва Scala. Самият модел  все още е в процес на разработка, като ще стане наследник на сегашния Rapid.

Skoda готви наследник на Rapid, ще се казва Scala

Към момента няма информация относно характеристиките или дизайна на Scala, но въпреки това моделът може да има доста сходни черти с концепцията Vision RS (на втората снимка), представена на изложението в Париж. Появата на автомобила коментира и главният изпълнителен директор на Skoda - Бернхард Майер.

„С новата Skoda Scale ще отворим нова страница в компактния клас на марката. Това е нещо ново за нас, което насочва към различни стандарти в този клас. Уверени сме, че Scala ще притежава нужното, за да е достоен конкурент за своя клас“, заяви Майер.

Предполага се, че най-близките до Scala конкуренти по размер ще са Ford Focus и VW Golf, а олекотената конструкция на базата на платформа MQB A0 ще позволи сравняването и с други автомобили.

Skoda готви наследник на Rapid, ще се казва Scala

Засега не са известни детайли относно модела, но се предполага, че в него може да се използва 3-цилиндров бензинов  двигател. Твърде вериятно е има и дизелов агрегат. 

Що се отнася до пазарите, на които ще се предлага Scala, то Северна Америка вероятно ще е единственият регион, където компактният наследник на Rapid няма да се предлага.

Снимки: Skoda

0 от 500