IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци бронираха Rolls-Royce Phantom

Цената на 7-метровата лимузина е 3 милиона евро

Германци бронираха Rolls-Royce Phantom

Германската компания Klassen, която от над 20 години се специализира в направата на бронирани лимузини и всъдеходи, показа новия си проект. Този път за основа е взето новото поколение на Rolls-Royce Phantom. Засега от бронираната машина ще бъде произведена само една бройка, която ще бъде продадена за внушителната сума от 3 млн. евро.

Специалистите на ателието успяха да увеличат междуосието с над един метър с помощта на специална вложка (4822 мм срещу 3772 мм) и да защитят лимузината по най-високия стандарт на брониране В7 - при обстрел от автомат "Калашников" и снайперска пушка.

Брониран Rolls-Royce Phantom

За основа на бронирания автомобил е взета дългата база на Rolls-Royce Phantom - EWB, от осмо поколение, като дължината е увеличена на 7032 мм (5982 мм при EWB). Модифицираният автомобил разчита на защитено дъно, което може да издържи малка експлозия, освен това има допълнителна преграда между водача и задния ред кресла. Шасито е адаптирано към новото тегло, но от Klassen не посочиха конкретни цифри.

Брониран Rolls-Royce Phantom

Седемметровата бронирана лимузина се задвижва от стандартния за модела 6,75-литров Twin-Turbo V12 с мощност 571 к.с., който работи в тандем с 8-степенна автоматична трансмисия. И без това богатият списък с опции на Rolls-Royce Phantom е допълнен с аксесоари на Klassen: мултимедиен център, базиран на Apple iMac, ефектна подсветка и първокласна аудио система Bang & Olufsen.

Снимки: Klassen

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А нашия еднокнижен вожд Винету се вози само в бронирани джипки, а не в автомобил, защото са му много убави пътищата. Второто му име е Асфалт Паша, но аз си го наричам съвсем простичко: ***!
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бенц ( преди 4 години )
    Много ясно, че колкото поръчки има, толкова ще бронират.