IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren пусна болид за шосето

620R е най-мощният модел на McLaren Sports Series

McLaren пусна болид за шосето

McLaren имаше една успешна година с нови модели като Elva, GT, 600LT Spider, Senna GTR и различни специални версии. Преди края на 2019 фирмата от Уокинг представи и един нов специален автомобил. Това е най-мощният модел на McLaren Sports Series - 620R. Той е нещо като хардкор 570S на базата на 570S GT4.

Купето ще бъде произведено само 350 пъти. То използва познатия 3,8-литров V8 туин турбо мотор, който сега вече има 620 к.с. и 620 нютонметра въртящ момент – 50 к.с. и 20 Нм повече от нормалния 570S.

Допълнителната мощност му позволява да ускорява от 0 до 100 само за 2,9 секунди, а до 200 – 8,1 секунди. С подобрена за движение на писта аеродинамика максималната скорост е паднала от 328 на 322 км/ч. Динамичните данни са възможни не на последно място и благодарение на допълнително свалените 31 килограма в сравнение с 570S.

Разбира се, променени са и други компоненти в автомобила. Гумите са полу сликове Pirelli P Zero R с 8 % по-голяма контактна площ от разрешените за шосето. Според McLaren това е първият път, в който е разработен автомобил с 19-цолови джанти отпред и 20-цолови отзад, предвидени за полу сликове, но без допълнителни механически напасвания.

Промененият аеропакет с регулируемо голямо задно крило дава допълнителни 185 кг сила на притискане при 250 км/ч. Спирачките са с диаметър 390 мм отпред и 380 отзад.

Други видими промени са състезателните седалки от карбон с шестточкови колани, които сега са стандартно оборудване. Дръжките на вратите са текстилни, а лостчетата за превключване – от карбон. Маркировка на волана показва накъде сочат предните гуми, а телеметричната система на McLaren МТТ също е стандартна.

Моделът ще се предлага в три цвята – черен с оранжеви ленти, бял с оранжеви ленти и оранжев с бели ленти. Ако искате нещо друго, специалното отделение на марката за индивидуални поръчки MSO ще ви предложи почти безкрайна палитра и специалната боя, с която се произвежда Senna GTR.

Производството на McLaren 620R започва през януари за тези, които са готови да платят базовата цена от около 310 хиляди евро - което по чиста случайност прави 620 000 лева.

Снимки: McLaren

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500