IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ремонт на калник излезе 69 000 долара

Толкова струва щетата по взет под наем McLaren 720S

Ремонт на калник излезе 69 000 долара

На много хора се е случвало да огънат леко калника на автомобила, който управляват. Щетата не е сериозна и се отстранява бързо и лесно, стига, разбира се, да не става дума за луксозна спортна кола. Тогава проблемът се оказва доста сериозен.

В това се убеди водачът на взет под наем McLaren 720S. Суперколата е наета в Лас Вегас, като е пострадала при паркиране. Шофьорът не преценил габаритите, а освен това е бил и пиян, като в крайна сметка се блъснал в спрял пикап. Резултатът е сериозна вдлъбнатина и драскотина, стигаща до задната част на автомобила.

McLaren 720S

Оказва се, че цената на резервните части е колкото на един чисто нов автомобил, при това от по-висок клас. Тъй като елементите са от карбон и няма как да бъдат изправени, а трябва да бъдат заменени с нови, ремонтът им струва точно 69 000 щатски долара.

В компанията Royalty Exotic Cars, която дава суперколи и скъпи лимузини под наем, направо се хванали за главите. Разходите по ремонта ще бъдат покрити от застрахователя, но в случая става дума за автомобил в ограничен тираж. И изготвянето на части за него отнема 3 месеца, през които колата няма да може да се ползва и съответно ще носи загуби на фирмата.

Снимки: Wrecked Exotics

 

0 от 500