IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите еконорми в ЕС влизат в сила на 1 януари

Производителите могат да получат глоби до 32 млрд. евро, ако не ги покрият

Новите еконорми в ЕС влизат в сила на 1 януари

От 1 януари 2020 г. за автомобилните производители в Европа настъпват тежки времена. В сила влизат новите екологични стандарти, като глобите за тези, които не ги покрият, са огромни. Те могат да достигнат общо 32 млрд. евро, което превишава със 100% приходите, които компаниите ще реализират от продажба на нови автомобили.

Според новия стандарт, произведените на територията на ЕС модели трябва да изхвърлят до 95 гр/км СО2, което принуждава производителите да ускорят разработката на нови технологии и да се насочат към електрификация на автомобилите си. Това обаче оказва огромно негативно влияние, тъй като тези разработки струват много пари. И съответно, за да бъдат осигурени ти, се налага намаляване на разходите.

екостандарти ЕС

На свой ред то става най-вече с премахване на работни места. Audi, например, вече обяви, че ще съкрати около 9500 човека. Подобни намерения имат и в Daimler, а също така и в Nissan.

Някои от държавите в ЕС се опитват максимална да мотивират шофьорите да преминат към автомобили с електрическо задвижване. Германия се готви да удвои субсидиите, но броят на електромобилите все още е недостатъчен, за да се покрият новите екологични стандарти.

Според анализаторите на автомобилния сектор, през 2025 г. броят на електромобилите ще бъда около 10,2% от общия пазар. След още 5 години той ще се увеличи до 20%. Някои държави вече обявиха, че ще заложат забрана на моделите с двигатели с вътрешно горене, като тя ще влезе в сила от 2040 г.

Снимки: Carsweek

 

0 от 500
  • #10
    36 rate up comment 7 rate down comment
    до № 3 ( преди 4 години )
    Как гледам още един не си е взел хапчетата - тоя дето само "вурстове" и "немски мошеници" са му в главата!!
  • #9
    44 rate up comment 13 rate down comment
    Отврат ! ( преди 4 години )
    Европейския съюз се е превърнала в една абсолютно неадекватна и злонамерена организация целяща постоянно влошаване живота на изконното европейско население . В ход са политики фаворитизиращи всички други , но не и европейците . Това е просто поредната глупост . В Западна Европа пропагандата е брутална и истерична , а за съжаление ние пригласяме без да помислим какво ще ни донесе това . Чиста проба зелен комунизъм пред който съветския тип бледнее направо !
  • #8
    43 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тойота били такива, Тойота били онакива... Сега разбрахте ли, че Тойота за поореден път се оказаха прави. Преди повече от 20 г започнаха да налагат хибридите и резултата е налице. В същото време вурстовете правеха фалшиви твстове и изкарваха нафтовите печки по-икономични или правеха тестове на своите "хибриди* и ги изкарваха с разход 1-2 максимум 3/100. Е, къде са ви "икономичните" хибриди? Защо ги няма, когато става въпрос за малко по-реални тестове?
  • #7
    39 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Без някоя нова измама, немците се отичат в канала! Пуснете после водата, че много миришат!
  • #6
    42 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГи-нала пак пищи на умряло. Щели да забраняват автомобилите хахаха смеш-ник. Значи японците могат да се впишат в нормите, а мошениците немски немогат. Аз пък преди години написах, че немското автомобилостроене отива при немската електроника. Познах, нали! Там им е мястото на тези мошеници. Само с лъжи, измами и манипулации не става. Идва Видов ден за мошениците и колкото повече наближава,толкова повече ще пищиш джендърче недо-клатено. ООН, Путин и извънземните са виновни хахаха
  • #5
    41 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Преди няколко дена написах, че четох в Зюддоиче цайтунг, че ВАГ ще съкращава около 5000 човека, които всъщност могат да достигнат до 10 000, а фурумното ВАГи-налче за 5мин.ми нацъка минусите. Давай пак ВАГи-нале! Цъкай! Друго не ти остава. Дано с цъкане на минуси да намалиш съкратените в любимата ти фирмичка, ама надали. Вече дориси мисля, че реално съкратените може да се окажат много повече. В статият се говори за аЛуди, а не за концерна. Колко ли ще са за целия ВАГ? Дай прогноза,ако можеш!
  • #4
    43 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Трябва ускоряване на електрификацията в Европа. Само от покупка на петрол за гориво на ДВГ, ЕС гуми трилиони в посока арабските държави и русия.
  • #3
    42 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 / 2 ( преди 4 години )
    Хапчетата човек, пак не си ги пил. Онези със зелената рецепта!
  • #2
    36 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Глобалния план на комунистите от ООН е да свалят стандарта на живот по целия свят и да премахнат до колкото могат частната собственост като това включва и автомобилите. Затова сега експериментират с различни програми като споделени автомобили, тротинетки и uber ББД.и др. такива. Целта е да превърнат хората в еднополови *** и крепостни селяни на социална издръжка и населението на Земята да падне до 500мил. най късно до 2100г. Ако това не се случи ще приложат план Б - трета световна война.
  • #1
    41 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Още преди година ви казах че в ООН имат план за забрана на личните автомобили.Това ще става поетапно до 2035г като се въвеждат различни мерки които ще направят притежаването на личен автомобил много скъпо и от друга страна ще направят производството на екологични автомобили икономически невъзможно. Автомобила ще се превърне в лукс и само 5% от населението ще има достъп до електрически коли.След ДВГ 4-5г. ще започнат да налагат ограничения и на електрическите коли защото те също мърсят.