IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко може да струва една седалка?

Много, ако е за хардкорното Porsche 935 (ВИДЕО)

Колко може да струва една седалка?

Отдавна е известно, че обявената от производителя базова цена е само началото на историята за закупуване на автомобил, тъй като с помощта на допълнителните опции тя може да скочи дори 2 пъти. Това важи особено за модели, които излизат в лимитирани серии. Би трябвало те да включват всичко необходимо на шофьора, но не е така.

Ето ви един пример. Porsche възроди модела 935 в чест на култовата си състезателна кола с прякор "Моби Дик", като използва за основа екстремното 911 GT2 RS, което струва 300 000 долара. Увеличената мощност и ограниченият тираж - ще бъдат произведени само 77 бройки, обаче вдигат цената на автомобила до 700 000 евро (за толкова се продава в Германия).

Porsche

В стандартния си вариант Porsche 935 се предлага без седалка за пътника да шофьора, тъй като компанията използва всички възможности за намаляване на теглото, като в крайна сметка то е сведено 1380 кг. Компанията обаче предлага на желаещите да си купят седалка и американският бизнесмен и колекционер на скъпи спортни коли Мани Хошбин реши да се възползва от тази опция.

Във видеото той разказва колко му е струвало допълнителното кресло - точно 10 000 долара. За тази сума на някои пазари по света се предлага чисто нов автомобил, макар и в по-ниско ниво на оборудване. А най-интересното е, че Хобшин ще получи колата си едва след 2-3 месеца, докато седалката, която е направена от карбон и алкантара, вече му е доставена.

Снимки и видео: YouTube, Porsche

0 от 500