IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще търси и други източници за печалба

В компанията смятат, че могат да реализират приходи и извън продажбата на автомобили

Porsche ще търси и други източници за печалба

Увеличаващият се трафик в големите градове е сериозен проблем не само за потребителите, но и за производителите на автомобили. Развитието на автономните технологии също оказва влияние върху компаниите, което води до инвестиции и разработване на нови системи, които да са конкурентни и да печелят доверието на клиентите.

Германците от Porsche обаче обмислят да поемат в различна посока. Пред изданието Autocar Луц Мешке, финансов и IT шеф на производителя, сподели, че компанията трябва да инвестира във фирми, чиято основна цел е решаването на проблема с трафика в дългосрочен план. „Властите в градовете искат да намалят трафика, затова трябва да се насочим към подобни решения, от които да бъдем част“, каза Мешке.

Според него разрастването на програмите за споделено пътуване също не е оптимално решение, тъй като те няма да донесат печалба на марката. Мешке заключи, че в бъдеще клиентите на Porsche вероятно ще търсят все повече автомобили, които да могат да използват по различни предназначения. Това би означавало по-малко продажби, като компенсация за това би могла да бъде инвестицията в друг вид бизнес или стартъп.

Не е ясно дали и кога компанията би могла да предприеме подобни ходове, но не е изключено това да се случи скоро. По-рано този месец автомобилният производител подписа споразумение с Boeing за производството на електрически летателни апарати. Двете фирми имат за цел да разработят именно въздухоплавателни средства за градовете.

Снимка: Porsche

0 от 500