IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа виртуална реалност за автомобила

С новото решение пътниците на задната седалка ще могат да се потопят във виртуални светове

Porsche показа виртуална реалност за автомобила

Съвместно със старт-ъпа Holoride и медийния гигант Discovery Porsche разработи ново решение за виртуална реалност, което трябва да покаже как могат медиите да бъдат използвани в автомобилите.

Програмата, наречена Edutainment предлага по избор дву- и триизмерно съдържание, в което например има документални филми и подводно изживяване. Ползвателят може да се носи и над футуристичен град от перспективата на дрон.

Porsche VR

Технологията за виртуална реалност идва от Audi-Spin-off Holoride, с която Porsche работи от юли. За така наречената система Elastic-Content се използват очила за виртуална реалност, свързани със сензори в автомобила, така че съдържанието да бъде напасвано в реално време с движенията на автомобила. Софтуерът на Holoride позволява да бъдат използвани различни медийни формати и според фирмата намалява признаците на гадене. В бъдеще системата ще може да преценява навигационни данни и да регулира продължителността на виртуална игра в зависимост от оставащото време за пътуване.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Blackthorn ( преди 4 години )
    Крайната цел е да ви постави целите в едно водно легло денонощно с надянати очила за виртуални светове - от събуждането, до заспиването. Ще го разберете сами.