IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потегляте на експедиция? Ето какво може да изберете

Американска фирма показва две нови версии на автомобилите си за пътешествия

Потегляте на експедиция? Ето какво може да изберете

EarthCruiser е фирма, която произвежда експедиционни автомобили от години. Наскоро тя обяви големи промени за новите си модели EXP и FX. В бъдеще те ще се задвижват от 6-литров V8 с кутия Allison, ще имат собствени шасита и преработен интериор с голямо пространство и повече функционалност.

Основателят на фирмата Ланс Жил казва: „Направихме сериозни промени по платформата на Fuso FE и я тествахме безмилостно, за да сме сигурни, че предлагаме най-способния и сигурен продукт, който съществува днес. Решихме да вграждаме собствено силовото предаване, за да имаме пълен контрол над предавателната кутия, редукцията, съвместимостта на гумите и джантите, блокируемите диференциали и спирачната система“.

Поради променените регулации на емисиите за дизелите на различни пазари, сега EarthCruiser използва Vortec V8 от GM с мощност 300 к.с. и 489 нютонметра. Мощността му се предава през автоматична кутия и разработена от фирмата система за двойно предаване. Двустепенна раздатъчна кутия позволява бавно катерене по неравен терен. На асфалт моделите могат да се движат само със задно предаване.

Мостовете са с универсална дължина отпред и отзад, а гумите са 37-цолови на Toyo. За общото представяне помага и дизайнът на покрива, който спестява 70 килограма и снижава центъра на тежестта.

Стъпващите на базата на Mitsubishi Fuso експедиционни автомобили получават и каросерия с различни оптимизации. Мястото за багаж е по-голямо, а за външно готвене има и изваждаща се кухня. Достъпът до банята е оформен по нов начин и предлага подобрена ергономичност и повече частна сфера. Нова система за рециклиране на мръсната вода използва три карбонови филтъра, един ултравиолетов и резервоар да топла вода. 320-литров резервоар за прясна вода и 720-амперчасов акумулатор позволяват по-дълги излети с двата модела. Освен това камионите с двойна кабина предлагат място за спане на до петима възрастни или четирима възрастни и две деца.

Според EartCruiser моделите EXP и FX могат да бъдат поръчани веднага на цени от 350 хиляди долара. В Европа двата модела досега се предлагаха с 3-литров V6 дизел.

Снимки: EarthCruiser Overland Vehicles

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    37 цолови гуми или 17 цолови ...!?! И това 350 000 долара ще е грешка. Като го гледам, повече от 35 000 долара не трябва да струва.