IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

24-цилиндров монстър трък продаден за 12 милиона долара

3974 к.с. и максимална скорост 210 км/ч го превръщат в уникат

24-цилиндров монстър трък продаден за 12 милиона долара

Искате да биете всички по оригиналност? Едва ли ще намерите нещо по-добро от този камион, за да направите впечатление. Той е резултат от седемгодишна работа на американски ентусиаст, а още по-щурото е, че наскоро бе продаден на аукцион за невероятната сума от 12 милиона долара.

Камионът, наречен Thor24, започва живота си като влекач Peterbilt 359, но впоследствие е удължен до 13,4 метра, за да побере два 13,9-литрови V12-двигателя на Detroit Diesel. Към блоковете са закрепени 12 механични компресора, а в резултат на това мощността достига 3974 к.с. Въпреки че тежи близо 15 тона, това чудовище на пътя има максимална скорост от 210 км/ч.

Truck

Може би още по-внушителен е дизайнът. Всеки цилиндър получава насочена нагоре огнедишаща ауспухова тръба. Компресорите са подредени един до друг и са хромирани, а бутилките за NOS-системата са монтирани до централния пакет. Вертикалната решетка е вдъхновена от хот-род моделите Ford Thirties. Полираното алуминиево табло притежава показател за налягането на всеки компресор. И в същото време моделът остава напълно функционален влекач.

Truck

Цената на преработките е била близо 7 милиона долара, а на търг в Риад през миналия уикенд камионът бе продаден за 12 милиона. Още по-учудващо е, че рекордната цена е получена в отсъствието на самия камион, който все още се намира в Аризона, където е произведен.

Снимки: Road and Track

0 от 500