IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електромобил на Mazda идва за 33 990 евро

Предварителните заявки за кросоувъра MX-30 стартират през март

Първият електромобил на Mazda идва за 33 990 евро

Нови подробности се появиха за Mazda MX-30. Производството на първия електрически автомобил на японската компания ще стартира в средата на 2020 г., но в някои европейски страни поръчките за него ще започнат да се приемат още през март. Базовата цена на модела е 33 990 евро.

Mazda MX-30

Mazda MX-30 споделя една платформа с Mazda 3 и CX-30. Кросоувърът е оборудван с електромотор, който развива мощност от 143 коня и 265 Нм въртящ момент. Батерията с капацитет 35,5 кВтч осигурява пробег от 200 км по цикъла WLTP, а мощността на стандартното зарядно е 6,6 кВт.

Mazda MX-30

Въпреки че електромобилът Mazda не може да се похвали с голям автономен пробег, разработчиците обещават вълнуваща управляемост. По-специално, MX-30 получи нова версия на системата за разпределение на въртящия момент e-GVC Plus, като е отчитена спецификата на електрическите превозни средства.

Mazda MX-30

В интериора са използвани екологични материали - изкуствена кожа и пластмаса, получени чрез обработка на бутилки. Заслужава да се отбележи и оригиналната стъпаловидна централна конзола. В допълнение, това е първият модел Mazda със 7-инчов сензорен екран на климатичната система.

Снимки: Mazda

Още снимки - в галерията

0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Божинов ( преди 4 години )
    Ясно, щом пише 200 км. със зор ще може да минава 50 км. Да не говорим зимата, с включено парно. Ще те е страх да натиснеш педалa, за да не останеш без ток. Това са глупости, честно! Несериозно е.