IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota GR Surpa получи още мощност

Германска тунинг-фирма доработи спортното купе

Toyota GR Surpa получи още мощност

Понякога не само производителите печелят от кооперациите. От съвместната работа на BMW и Toyota по спортните Z4 и Supra щастливи са и някои тунинг-фирми. В този случай – специализираната в доработки за BMW AC Schnitzer. Тя показа по-спортна версия на Toyota GR Surpa.

Специалистите от Аахен са запознати с 3-литрови редови турбомотор, чиято серийна мощност от 340 к.с. е вдигната на 400. Въртящият момент е променен от 500 на 600 нютонметра. С това увеличение идва и 36-месечна гаранция за цялото силово предаване.

Въпреки филтъра за твърди частици, Supra звучи добре и в серийния си вид, но тунинг-фирмата е оптимизирала звука с променено задно гърне, чиито накрайници са карбонови или черни. Отпред е поставен матово черен сплитер, който не трябва да бъде боядисван и според производителя е много лесен за монтиране. Отзод нов е спойлерът от карбон с алуминиеви основи, който увеличава притискането на задния мост. За капака се предлагат два карбонови отвора за въздух, които трябва да подобрят охлаждането.

Подобряването на динамиката е възможно чрез регулируемо на натиск и разгъване окачване, което снижава каросерията с 25 милиметра. Както обикновено тунинг-фирмата обяснява, че настройките са изпробвани на пистата. В случая с AC Schnitzer това е напълно вярно, тъй като фирмата има богат състезателен опит, а на снимката се разпознават завои от Спа в Белгия.

Който иска просто да снижи каросерията без да регулира окачването, може да вземе 15-милиметрово снижаване. Подходящи за динамиката са и гуми и джанти в комбинации от 19 и 20 цола. В салона също са направени промени с алуминиеви лостчета, педали и опора за левия крак на шофьора. Също различни са поставката за ключа и покритието за бутона на iDrive.

Снимки: AC Schnitzer

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500