IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа GR Supra GT4

Цената на състезателния автомобил започва от 175 000 евро

Toyota показа GR Supra GT4

Японската компания Toyota разкри новата версия на GR Supra, предназначена за състезанията в клас GT4, чиито изисквания ограничават възможностите за усъвършенстване на автомобилите. Следователно, разликите между Supra GT4 за частните отбори и за пилоти-аматьори се оказаха доста скромни.

Така например, състезателният автомобил получи по-голяма мощност, но не до чудовищни стойности. Вместо стандартните 340 к.с. редовият "шестак" развива 435 коня, а максималният въртящ момент нарасна от 495 на 650 Нм. Двигателят се подпомага от 7-степенна автоматична скоростна кутия с диференциал с ограничено приплъзване и алтернативна изпускателна система от Akrapovic, има тракшън контрол и ABS със спортни настройки. Окачването се отличава с регулируеми амортисьори KW, 6-бутални спирачни апарати Brembo отпред и 4-бутални отзад, както и 18-инчови OZ джанти с гуми Pirelli.

Toyota GR Supra GT4

В салона на модела се появи хомологирана предпазна клетка, състезателна седалка с 6-точков предпазен колан, система за гасене на пожар, както и преден панел от въглеродни влакна. Пистовата версия на купето тежи 1350 кг в сравнение с 1514 кг на тази за обикновените пътища. Динамичните характеристики на модела не се споменават, но цените вече са обявени. В Европа състезателният GR Supra GT4 ще бъде наличен още през март догодина за минимум 175 000 евро.

Toyota GR Supra GT4

Цената лесно може да надскочи и 200 000 евро, благодарение на допълнителните опции: автомобилът може да бъде оборудван например с камера за обратно виждане, сензори за налягане в гумите и за хода на окачването и много други нюанси за състезания за издръжливост. Интересно е, че съдейки по всичко, GR Supra GT4 далеч не е последната "специална" Supra, която Toyota подготвя.

Toyota GR Supra GT4

Снимки: Toyota

0 от 500