IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайският гигант BAIC иска още една част от Daimler AG

Холдингът вече притежава 5% от акциите на германския производител

Китайският гигант BAIC иска още една част от Daimler AG

Компаниите Mercedes и BAIC са свързани доста тясно, като в Китай те имат съвместен бизнес. Неотдавна китайският концерн купи първите 5% от акциите на Daimler, но сега иска да увеличи своя дял.

Това не е изненада, тъй като Daimler е популярен не само със своите автомобили. Германският производител се счита за една от най-надеждните компании, в които да се инвестира. Затова и неговите акции не се появяват в свободна проджба.

През лятото китайският партньор BAIC придоби 5% от Daimler с помощта на банката HSCB, а при последния отчет на германския концерн стана ясно, че делът на китайците се е увеличил до 5,23%. Сега от BAIC са изпратили предложение, с което искат да купят още акции, като се очаква отговорът на германския производител.

Любопитното, че най-големият собственик на дял от Daimler е друг китайски концерн - Geely. Чрез шефа си Ли Шуфу той притежава 9,7% от акциите на германския производител, като също прави опити да увеличи своя дял.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До N 3 ( преди 4 години )
    Приятел,не си запознат как работи Американската финансова система.Доларът не е обезпечен с нищо и могат да си печатът колкото си поискат.Ако китайците си поискат парите,американците веднага могат да си ги напечатат и да им ги върнат без проблем.Проблем никакъв.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    А бе чайниците ... ( преди 4 години )
    Кравария купиха, че един Бенц ли ще им се опре!?
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това обяснява защо последните Бенцове изглеждат толкова пластмасови.
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    HA! ( преди 4 години )
    Каква стана сега тя?Китайчугите, малко по малко изкупуват бенц-а. 1 по 1 компаниите преминават под шапката на китайци и индийци. Да им е честита придобивката. 90% БГ отдавна е продадена на китайците, а останалите 10% са на Боко.