IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стар Mercedes-Benz се завръща като нов автомобил

Китайската BAIC ще използва базата на модела за свои седан, SUV и MPV

Стар Mercedes-Benz се завръща като нов автомобил

Вече старото поколение на Mercedes-Benz E-Class (W212) ще продължи съществуването си като нов китайски седан, съобщава информационната интернет-агенция на Пекин. Платформата на германския автомобил ще бъде използвана от BAIC Motor Group, която си партнира с концерна Daimler на пазара в Китай.
Стар Mercedes-Benz се завръща като нов автомобил
Настоящото поколение Senova D80. Снимка: BAIC

Подобно споделяне на технологии е честа практика както в Европа, така и в Китай. Целта е редуциране на средствата за разработки и проучвания. В случая BAIC ще получи доказана във времето, но все пак стара архитектура, на която ще изгради следващото поколение на седана Senova D80.

Моделът ще се произвежда и продава единствено в Китай, като дизайнът му няма да има нищо общо с този на Mercedes-Benz, сочи информацията. Седанът ще се оборудва изцяло с бензинови мотори, като в гамата ще попаднат 1,8-литров с турбо и 3,0-литров атмосферен. Трансмисията ще бъде 6-степенна автоматична.

Архитектурата на E-Class (W212) ще бъде използвана за още два модела на BAIC Motor Group. Единият ще бъде SUV, а другият MPV (миниван), който обаче ще се продава под марката Weiwang. Тези две машини трябва да се появят най-рано след около 2 години.

Китайската компания BAIC е една от най-бързо развиващите се в страната. Увеличението в продажбите й за първите 7 месеца на годината достига 43% до 232 000 реализации. Създаденият в Китай джойнт венчър Beijing Benz, чиято собственост поравно е разделена между BAIC и Daimler, произвежда удължената база на Mercedes-Benz E-Class, както и моделите C-Class и GLK за китайския пазар. Освен това немците притежават и 10% от акциите на BAIC.

Тагове: baic senova d80
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Хонда ( преди 4 години )
    Да, Stiker e прав, при все, че 99% от колите произвеждани в "онази" част на света не стигат до нас, статията си е, колкото да си знаеш ;-)Реално там се произвеждат много хубави, евтини и функционални коли, които никога няма да стигнат до на ... за съжаление :-(
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Това беше една наистина полезна информация за жителите на БГ/ЕС, наистина! :)))