IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz запазва V12 мотора на новата S-Class

Всъдеходът Maybach GLS няма да получи такъв двигател

Mercedes-Benz запазва V12 мотора на новата S-Class

Генералният директор на корпорацията Daimler - Ола Калениус, потвърди, че новото поколение на Mercedes-Benz S-Class ще получи V12 двигател. Инженерите на компанията са успели да адаптират мотор към новите екологични стандартния и така флагманът на марката - Mercedes-Benz S 600 (W223) ще запази легендарния агрегат.

Слуховете, че Mercedes ще е откаже от V12 мотора се засилиха след дебюта на луксозния всъдеход Mercedes-Maybach GLS 600, който получи V8. Според изданието GTSpirit, по време на автосалона в Гунджоу шефът на Daimler е признал, че при следващата S-Class този мотор ще се предлага.

V12  Mercedes

През 2018 г. ръководителят на  Mercedes-AMG - Тобиас Мьоерс, заяви, че моделите AMG повече няма да използват V12 двигател, като той най-вероятно ще остане единствено на S600 и на моделите от семейството Mercedes-Maybach. Вероятно инженерите на Daimler са електрифицирали сегашния агретат M279, но не е изключено и да са разработили ново мотор на базата на 4,0-литровия V8.

Ола Калениус обаче разкри, че луксозният всъдеход Mercedes-Maybach GLS няма да разполага с  12-цилиндровия мотора. В концерна смятат да предложат версия на модела с 6-цилиндров агрегат.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    AC/DC ( преди 4 години )
    Ако си забелязал е отразено, че "мотора е адаптиран" към последните Еко стандарти!! ама тебе какво ти пука - важното е да се скочи на немското!! Друг е въпросът, че тази кола, специално S-600 заслужава абсолютно уважение! Хора, като тебе, просто не осъзнават за какво става въпрос!!
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Е анли.. екология, едо, друго... замърсяване... Как така става... 12 цилиндров двигател да отговаря на съвременните еко изисквания?Или тези неща не важат за Мерцедес? Двойните стандарти отново в действие...