IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци направиха електрически VW T2

Под каросерията се крие техника на e-Golf

Американци направиха електрически VW T2

Да преправяш олдтаймери в електромобили не е лесна или евтина задача. Напоследък голям брой Volkswagen Костенурка и Bus попадат в полезрението на фирми като Zelectric от САЩ. Интересът е дотолкова голям, че дори самият производител VW се намесва в преработката. Наскоро друга фирма, eClassics, показа костенурка със задвижване на e-Up.

Сега Volkswagen of America предостави агрегата от един e-Golf на специализираната работилница EV West за вграждане в минибута Т2 (1967-1979 г.). Целта на тази задача е да се покажат възможностите на електрозадвижването за класически модели на VW. Резултатът: Т2 в цветове канзаско бежово и пастелно бяло. Очевидно става въпрос за автомобил от 1972 г. с големите стопове.

Задвижването и 35,8-киловатчасовият акумулатор идват от e-Golf от 2017 г. и позволяват на минибуса да измине около 200 километра с едно зареждане. 100-киловатовият електромоторът е поставен в задната част на буса, на мястото на четирицилиндровия двигател с въздушно охлаждане. Независимото окачване на Т2 е идеално за намиране на достатъчно място на силовото предаване. Двата пакета батерии са под предните седалки и на мястото на резервоара.

Повечето външни и вътрешни детайли на E-Bus остават непроменени. Серийният дълъг скоростен лост остава запазен, но сега задейства паркинг-позицията, задната предавка, неутрална, предна и регенеративните режими на автоматичната кутия. За запазването на автентичността на буса са оставени старите инструменти, но е поставен и цифров показател за електромобила, който дава информация за различни данни.

Снимки: Volkswagen of America

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500