IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа бъдещото електрическо комби

ID Space Vizzion ще стартира през 2021 г.

Volkswagen показа бъдещото електрическо комби

Volkswagen работи с пълна пара по електрифициране на гамата си. Наскоро във фабриката започна производството на ID.3 с големината на Golf, а догодина е предвиден стартът на ID.4 (Tiguan). Същото може да се каже и за ID.BUZZ, който през 2022 г. ще бъде електрическа алтернатива на Т7.

Сега на автосалона в Лос Анджелис бе представена седмата студия ID, наречена SPACE VIZZION. На пръв поглед тя изглежда като електрически събрат на Passat Variant, но с шутингбрейк-задница.

Според марката ID. SPACE VIZZION е комбито на утрешния ден с аеродинамиката на Gran Turismo и с широкото вътрешно пространство на SUV. Студията се базира на модулната платформа МЕВ на Volkswagen.

Особено силно изразени са аеродинамично оптимизираните предница и покрив. 82-киловатчасовият акумулатор позволява изминаването на 590 километра с едно зареждане. Благодарение на системна мощност от 250 кВт и двойно предаване 4MOTION ускорението до 100 е за 5,4 секунди.

vw

За първи път всички релевантни за шофирането информации са събрани в прожекционен дисплей с добавена реалност (Augmented Reality). Вместо класическия кокпит има малък дисплей с основни данни. Всички функции за информация, забавление, комфорт и онлайн са съсредоточени в свободно поставения 15,6-инчов тъчскрийн. Други важни информации идват чрез ID. Light – интерактивна светлинна лайсна между предните колони.

Материалите в кабината са устойчиви – например кожата AppleSkin е изкуствена и е изработена от остатъци от производството на ябълков сок.

Серийната версия на ID. SPACE VIZZION ще бъде представена в края на 2021 г. и ще се продава в различни версии в Северна Америка, Европа и Китай.

Снимки: Volkswagen

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500