IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz GLA получава 1,3-литров турбо двигател

Най-мощната AMG версия на новия компактен кросоувър ще развива 421 коня

Mercedes-Benz GLA получава 1,3-литров турбо двигател

Официалната премиера на следващото поколение на компактния кросоувър Mercedes-Benz GLA ще се състои на 11 декември, съобщиха от германската марка. Твърди се, че моделът ще бъде по-голям от предшественика си и ще получи нов двигател.

Второто поколение GLA ще се базира на мащабируемото шаси със задвижване на предните колела MFA, върху което са изградени новото поколение на хечбека A-Class, седана и комбито CLA, компактният ван B-Class и наскоро представения кросоувър GLB.

Очаква се новият GLA да получи основните външни елементи от хечбека A-Class. Освен това, заради преминаването към новото шаси кросоувърът ще бъде по-нисък от предшественика му. Автомобилът ще се предлага с информационно-развлекателния комплекс MBUX с цифров приборен панел, комбиниран със сензорен екран, както и с възможност за гласово управление.

Mercedes-Benz GLA

Моторната гама ще включва 1,3-литров 4-цилиндров турбо бензинов двигател, разработен съвместно с Renault, както и 2-литров двигател. Дизеловата гама ще бъде представена от мотори с обем от 1,5 литра. Освен това кросоувърът ще получи и AMG версии с индекси 35 и 45, чиито двигатели ще развиват мощност от 306 до 421 конски сили.

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    То ниския клас мерцедеси са тоталпластмаси. Двигатели на Рено, които ги има по Дачиите... въобще добре, че тея дето ги купуват и хал хабер от коли си нямат, но пък плащат за емблемата на капака....
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    akma ( преди 4 години )
    Това е съвместната разработка с Ренде има я и в А,B и CLA класите! Отделно па ония *** в Ренде са я дали на Дачия и сега можеш да си я купиш в Дъстъра 136 и 150к.с.
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    С миксер под капака ...